26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • З року в рік в навчальних закладах Житомирської області погіршується якість харчування

З року в рік в навчальних закладах Житомирської області погіршується якість харчування

  • 5 березня, 2019 16:24
Держпродспоживслужба Житомирської області провела оцінку якості харчування дітей у навчально-виховних закладах. За результатами перевірки встановлено, що протягом останніх років спостерігається тенденція до зменшення калорійсності у стравах.

Як розповіли "Журналу Житомира" в Держпродспоживслужбі, питома вага проб з відхиленнями по калорійності у 2018 році  в навчальних закладах області становила 20,9% проти 9,5% у 2017 році (5,5% у 2016 році).

Показники відхилень по калорійності готових страв у 2018 році порівняно із 2017 роком, зросли, як у місті Житомирі, так і у всіх районах області, при цьому перевищують середньообласний показник нестандартних проб з відхиленнями по калорійності показники в навчальних закладах Андрушівського, Брусилівського, Хорошівського, Лугинського, Любарського, Малинського, Народицького, Новоград-Волинського, Пулинського, Овруцького, Попільнянського, Радомишльського, Романівського і Черняхівського  районів.

"Показник відхилень бактеріального забруднення готових страв також продовжує зростати з року в рік, і становив по області у 2018 році 8,8% проти 6,9% у 2017 році (2,2% у 2016)", - зазначає Держпродспоживслужба Житомирської області.

Випадки бактеріального забруднення готових страв реєструвалися у навчальних закладах всіх районів області крім Народицького району та міста Житомира.

У 2018 році в навчально-виховних закладах Баранівського, Житомирського, Коростишівського, Лугинського та Новоград-Волинського районів зареєстровані випадки незадовільної термічної обробки готових страв. У 2016 році відхилень від гігієнічних нормативів щодо термічної обробки готових страв в навчально-виховних закладах області виявлено не було.

"По виявлених випадках порушення вимог санітарного законодавства в організації харчування дітей та по фактах невідповідності якості готових страв гігієнічним вимогам спеціалістами Держпродспоживслужби області було надано керівникам навчально-виховних закладів 67 приписів та розпоряджень, підготовлено та направлено 128 інформаційних листів з пропозиціями про вжиття заходів, передано до прокуратури та правоохоронних органів 1 справу, направлено в органи виконавчої влади та місцевого самоврядування 12 аналітичних довідок та 41 доповідну", - розповідає про результати перевірок Держпродспоживслужба.
Поділитись

Новини по темі: