28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Мами Житомира розповіли про проблеми зі здоров'ям дітей, після вакцинації. Пряма мова

Мами Житомира розповіли про проблеми зі здоров'ям дітей, після вакцинації. Пряма мова

  • 24 лютого, 2019 20:23
У Житомирі у багатьох батьків ставлення до вакцинації дитини досить неоднозначне. Одні житомиряни впевнені, що щеплення є запорукою здорового суспільства та сприяють підвищенню імунітету, інші - наполягають на тому, що після вакцинації у дитини можуть виникнути серйозні ускладнення і проблеми зі здоров'ям: мовляв, у кожного другого - ускладнення, лікувати які потрібно не один рік.

В житомирській популярній фейсбук групі "Матусі та татусі Житомира" провели соціальне опитування серед тих батьків, у дітей яких були ускладнення після щеплення.

"З дозволу адміністраторів хочу провести соц опитування. Відпишіться будь ласка в цьому пості ЛИШЕ ті батьки, дітки яких мали ускладнення після щеплення (мається на увазі не температура чи покрасніння, а серйозні проблеми зі здоровям). Цікавлять не випадки зі знайомими, а ЛИШЕ ваші власні. Вкажіть будь ласка яке саме ускладнення, вакцину, після якої було ускладнення, країну-виробника та вік дитини по можливості. Пост не передбачає сперечання чи доведення своєї правоти котроюсь зі сторін. Статистики в Україні по щепленим наче нема, хочеться провести таке опитування хоча б в нашому маленькому колі. Ще раз - без суперечок та посилань, тільки власний дозвід! Дякую.", - написала одна з учасниць групи "Матусі та татусі Житомира".

У соцопитуванні взяли участь кілька десятків житомирських матусь, які розповіли про проблеми зі здоров'ям у їх дитини, після вакцинації.

«Журнал Житомира» зібрав відповіді батьків. Публікуємо їх як є, зі збереженням орфографії та пунктуації автора.

 

Увага! Хочемо зазначити, що «Журнал Житомира» підтримує обов'язкову вакцинацію і не закликає молодих батьків відмовлятися від щеплень! Суть публікації в тому, щоб подивитися і побачити проблеми, що виникають і після щеплення. Те, що побічні ефекти є - факт і це не можна заперечувати. Багато проблем зі щепленнями виникали через порушення техніки введення щеплення, а не через щеплення або вакцини як такої. І це теж проблема.

Опитування - для роздумів з обох сторін, і вакцинаторам, і антивакцинаторам. Головне - вдумливо та розважливо сприймати інформацію. Батьки нарешті повинні задуматися над якістю вакцин, технікою введення та також почати контролювати мед персонал.

 

Лілія Н. зробили пробу Манту, папула величезна й фіолетова, усю сім.ю, дитину, бабусю, дядю, тьотю відправили на флюрографію, все норм. Реакція на реакцію.

Karina N. У меня сын после первой АКДС потерял некоторые навыки. Врачи как всегда отрицают, что это после привывки, но Я очень внимательно наблюдала, причина привывка. Скоро делать вторую, очень переживаю. Вакцину делали в Германии. Не всегда производитель вакцин есть виной последствий, а то как организм ребёнка переносит . Это зависит от многих факторов.

Татьяна С. Нейроциркуляторная готовность лимфоцитарного звена в активной фазе-це діагноз сину після щеплення АКДС.Дитина просто перестала спати,зараз йому 23-і спить по мінімуму

Ольга П. Кпк через день розлад шлунку, який понад добу не могли зупинити, через 10 днів температура 39, трималась 5 днів, був протягом доби також кореподібний висип. Пройшов сам, дитина жалілась на біль у ніжках. Поки що усе минуло

Анастасія Б. Холодный абсцес после бцж в роддоме, 2008 г. Оперировали в 8 месяцев. Но нам тогда все врачи говорили, что была нарушена техника введения вакцины медсестрой, глубоко ввела иглу. Что либо доказать тяжело, но фтизиатр говорила, что мы после богунского роддома не одни такие, видно была медсестра с руками из ж...пы(

Оксана К. У сына в детстве на каждую прививку, кроме Манту температура 40, ацетон, капельницы т. к. не могли по другому вывести.Сейчас ему 14, делали Кпк недавно всё прошло хорошо

Надя Г. Это из серии "после - не значит вследствие", но тем не менее этот случай побудил меня пересмотреть отношение к вакцинации на более обдуманное (я не противник, если что). 6 лет, АКДС Индия, массовая вакцинация у школьной медсестры. На следующий день - ацетон, температура 39, безудержная рвота, диарея. Едем в больницу - подтверждается ротавирус. Теперь вакцинируемся только индивидуально, по возможности, выбирая вакцины.

Tatiana T. 3 АКДС Индия, повышение температуры, судороги, ребёнок без сознания был 20 мин

Эконом С. До 1.6 только бцж. Всего орз болели 2 раза до этого. Ребенок находился постоянно в контакте с людьми. В течении 3 месяцев перед садом сделали Гепатит , Полио и КПК итог температура 40 на каждую прививку , аллергия с опуханием горла и глаз на все раздражители . Постоянные вирусы , анализы показывали воспаление не проходящее после убийственных доз антибиотика. Итог - иммунитет убили . Врачи полностью отрицают связь между тем что иммунитета не стало у полностью здорового ребенка. На 2 месяца ограничили посещение людных мест. Частые прогулки в лесу , витамины- это то что нам реально назначили врачи. Оградить от социума минимум на 2 месяца.. прошел год , с горем пополам сейчас более менее .

Анна Д. Когда моему сыну было два месяца мы сделали ему АКДС (производителя не знаю)в 2007году. На вечер ребенок ни с того ни с сего начал сильно кричать, (до этого спал)он кричал не по детски, перепугал всех. Когда я к небу подбежала и сняла одеяло у него была вздутая, твердая и красная ножка. Ребенок без остановки кричал 2.5 часа не на секунду не останавливаясь. Когда приехали врачи они сказали что это реакция на прививку и они ничем помочь не могут, разве что забрать в больницу понаблюдать. Был сентябрь. Пока одели, пока спустились с 10, ребенок слава Богу успокоился и мы вернулись домой. На следующий день пришла наша детская врач, она была очень напугана. Позже я почитала про прививки АКДС, реакции и побочки, так вот этих 2.5 часа это одно с побочек. Это нарушение центральной нервной системы. Никто из врачей мне этого не сказал.

Світлана Б. Після кпк, алергічні реакція, висипання, задишка, через два дні температура. Реакція була у двох дітей меншій 1 рік, старшій 10років,в старшої теж була алергічні реакція але перенесла легше

Лидия Г. Дитині якій зробила всі щеплення останнч прививка стала останньою :післяR-манту виявили гострий лімфобласний лейкоз , меншому сину зробила 1 АКДС і почалися такі проблеми як алергічниф реніт і не міг стати на ноги 2 неділі і постійно плакав від болю , а після того як дитині зробили в 4роки БЦЖ то мало того що 9 мвсяців загоювався рубець то постіно жалівся що болить ручка недавав навіть доторкнутись.

Владислава И. Увеличение печени у младенца на длительное время после прививки от гепатита В ,сделанной в роддоме.
Лечили,восстанавливали по-тихоньку в течение года

Оксана С. Двійнята.
Передчасні пологи,на 34тижні.
Реанімація.
Медвідвід від вакцинуваня гепатитом і бцж.Словесна рекомендація до 7м,краще до року.
В 11м дала себе вмовити на БЦЖ.
Досі шкодую.
Дитина,яка перша почала говорити ...перестала.
Зараз нам 3.6, тільки розговорюемось потроху.
Мое глибоке переконання,що при любому ,навіть найменшому нюансі з боку ЦНС,а у нас гіпоксично-ішемічне ураження, не можна,не варто !!! робити щеплень. 100-200 разів подумайте,зважте,перед тим як приймати рішення.
Це тільки мій досвід.
Нікого ні в чому не переконую.

Елена О. БЦЖ делали в год, т.к. был до этого медотвод. Сейчас ребенку 1 г.8 мес, бцж не прорвало и не рубцевалось, на месте ввода есть выпуклая папула размером 14 мм то бордовая, то светлеет, наблюдаемся у фтизиатра, делаем УЗИ бцж, лимфоузлов ( они в норме),сказали ждать может прорвет.Под вопросом холодный абсцесс.Говорят возможно из за неправильного введения, вот " опытная" медсестра в Березовке сделала, а мы теперь мучаемся.

Аленушка В. Пятеро детей!привитых трое,две старших есть все АКДС,у третьего нету последней,у 4 только БЦЖ,у 5 нет ничего!так вот старшие что со всеми АКДС ,что у одной что у другой начались истерики ночные,ребёнок плачет, нет,ОРЕТ ГРОМКО ПО СРЕДИ НОЧИ ,мамочку зовёт,а я стою перед ней и говорю пытаясь обнять, что я же здесь вот я,а ребёнок кричит аж трусится, нееет не надо я к маме хочу...И так каждую ночь,бывало по нескольку раз. Потом обследование,внутречерепное давление,год стояли у психиатра на учете.Так же и вторая.И так до трёх лет,с каждым годом ставало все меньше ночных истерик,сейчас им 8 и 6 лет,спят боле мнение норм.,бывает что просыпаются и ходят по квартире сонные.Третий сын ,ему 4 г.,также иногда,во сне просыпается крича,но это цветочки по сравнению с двумя старшими!У двух прививок почти нет(у 4бцж),и спим мы спокойно, тьху-тьху-тьху.И вот сейчас заставляют делать то что мы не доделали,проходим мёд.комиссию

Людмила С. После АКДС которую мы оплачивали ( Бельгийская) мы год лечили Атипичный дерматит, все тело было в корках, прыщах... на 8 деньги после прививки нас положили в больницу с жутким ацетоном ребёнку на то время было два года. Делали летом, после всех анализов, которые были в идеальные. Потом работа на Аптеку и врачей!!! Теперь я против всех украинских прививок. И не важно дорогая она либо бесплатная.

Ксюша А. Акдс февраль 2016года,дочке было 4годика...с того момента ни единого слова,ни единого звука...речь ушла постепенно за три месяца. Сейчас дочке 7 лет-улучшений нет,врачи отказались от нас. Инвалидность тоже сделать не можем-нет диагноза... Я не скажу точно какая страна производитель. Молчит совсем...из звуков только кашель,чихает беззвучно. Не мычит,Не стонет, плачет только слезами (

Анна П. После БЦЖ (Корея) которое сделали в роддоме в 2017 году на желтушку, спровоцировало усиленный рост гемангиомы (консультации у 3х хирургов, все сказали, что делать было нельзя прививку, но официально написать это в карте отказались). В последствии операция. Гемангиома находилась под ухом, на шее, при чём большая часть (как грецкий орех) выросла в середину.

Anna B. Сын родился маловесный с задержкой развития и внутричерепным давлением. В 2007 году сыну в 8 месяцев сделали первую АКДС (медсестра н астояла что надо невролог был не против). Спустя месяц начались приступы судорог которые снимались только противосудорожными. Сейчас нам 12 плохо говорим и развитие лет на 5 имеем группу инвалидности.

Алеся М. 2017 год, делали первую АКДС, покупали Инфанрикс Бельгия. Дочке было два года. Перенесли хорошо. Но через месяц у ребенка начали местами выпадать волосики. Диагноз - очаговая аллопеция. Пол года после прививки делали всевозможные анализы, соскобы, пробы и т.д. Причину этого явления никто так и не назвал. Ни один результат обследований не показал что это следствие прививки. И никто не даёт гарантии что это следствие после очередной прививки не повторится и не усугубится. В частной беседе нам врачи говорили что аллопеция вообще загадочное явление. Никто не может определить откуда оно берется и по каким причинам. И возможно это индивидуальная реакция на какие-то компоненты в составе вакцины. Но медицинского заключения никто так и не дал.

Катюшка У. С. На 5 день после рождения сделали БЦЖ , через полчаса ребенок оказался в реанимации, дальше несколько дней как в тумане.... 2011 год. К счастью, всё хорошо сейчас. Прививки не делали больше ни одной. В карточке естественно ничего не записано. По словам врачей на тот момент : я ребенка перегрела, поэтому была Т40 и даже выше. В реанимации были три дня.

Inessa B. 2006 р. 
На третій день від народження у сина після БЦЖ через 2 години температура 39°С, через ще годину - кінцівки рук і ніг, коли розгортали плюшки, спочатку синіли, а потім просто чорніли. Колір кінцівок був насиченим темним. Одразу антибіотики 5 днів, а на моє питання, що з дитиною, всі лікарі втікаючи, казали, що не справився з температурним режимом:) Після цього, абсолютно здорова від народження дитина, жодного разу вдень не спала, говорити син почав тільки у 3,4 роки, постійні мігренепотібні болі...

Taisiya S. 2003 рік АКДС, дитині 1.5 року. Через три години після інєкції Перестав говорити , ходити. Розходиться за місяць , а от не розмовляв до 5 років. Титанічними зусиллями невролога Баннікової і допомогою моїх батьків ми виходили дитину.

Виктория К. Після АКДС поствакцинальний енцефаліт, офтальмопарез і як наслідок серйозна втрата зору. Особисто у мене.


Есть реакции на прививку, а есть осложнения
 

Які існують протипоказання до вакцинації?


Вакцинація не робиться дитині, в якої є високий ризик розвитку ускладнень, чи при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується. Важливо пам’ятати, що наявність протипоказань ще не означає, що у разі проведення щеплення виникне ускладнення.

Незважаючи на те, що в кожній країні перелік протипоказань до вакцинації може дещо відрізнятись, у більшості країн Європи, в США, Канаді та інших країнах світу перелік протипоказань схожий на протипоказання до вакцинації, визначені Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

А саме — існує лише кілька протипоказань до вакцинації:
  • Гостре захворювання, що супроводжується температурою вище 38,5°С.
  • Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок та ін.).
  • Захворювання і стани організму, при яких імунітет після введення вакцини може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії у онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі). Інактивовані вакцини безпечні для таких людей, адже не містять живого вірусу чи бактерії, однак успішне вироблення імунітету після введення вакцини не гарантується.
  • Дітям з неконтрольованою епілепсією не рекомендовано вводити цільноклітинні вакцини проти кашлюка.
  • При вагітності не рекомендоване введення «живих» вакцин (вагітні жінки в багатьох країнах вакцинуються від грипу щорічно інактивованими вакцинами).

В Україні перелік протипоказань ширший. Наприклад, в Україні не можна вакцинувати дітей з підвищеною температурою. Перелік протипоказань визначений наказом Міністерства охорони здоров’я України (www.moz.gov.ua).

Наявність протипоказань до вакцинації визначається індивідуально для кожної дитини. Протипоказання до вакцинації на тривалий час (до 3 місяців і більше) — так зване «медвідведення від щеплень» — встановлюються імунологічною комісією. Такі комісії існують при кожній центральній районній поліклініці; вищий рівень — обласний.

Якщо ваша дитина пропустила щеплення через протипоказання, ви можете продовжити курс вакцинації в подальшому за графіком, який визначить ваш педіатр.
 

Про що потрібно сказати лікарю до вакцинації?


Вам обов’язково слід поінформувати лікаря про наступні факти:
  • якщо вам здається, що дитина хвора;
  • чи є у дитини алергія на медичні препарати, продукти харчування або вакцини;
  • чи спостерігалась у дитини серйозна реакція на вакцинацію в минулому;
  • чи були у дитини проблеми зі здоров’ям, пов’язані з астмою, хворобами легенів, серця, нирок, метаболічними розладами (наприклад, діабет), хворобами крові;
  • чи були у дитини судоми;
  • чи приймала дитина препарати, що пригнічують імунітет (кортизон, преднізолон, інші стероїди, препарати для лікування раку), чи проходила променеву терапію;
  • чи отримувала дитина переливання крові або продуктів крові, імуно (гамма) глобулін;
  • чи приймає вона якісь ліки;
  • чи отримувала дитина будь-які вакцини протягом останніх 4-х тижнів.
Використовуйте кожен візит до лікаря, щоб з’ясувати усі питання здоров’я і розвитку дитини, які вас цікавлять.
Поділитись

Новини по темі: