24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирській області нагородили хлопця, який героїчно врятував собаку. ФОТО

У Житомирській області нагородили хлопця, який героїчно врятував собаку. ФОТО

  • 13 лютого, 2019 8:57
У Коростені Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагородила школяра, який, ризикуючи життям, врятував собаку з крижаної пастки на річці Уж.

Як повідомляв «ЖЖ», 10 лютого хлопець по тонкій кризі дістався до тварини та витягнув її за шию з ополонки. Відео, відзняте випадковими свідками, потрапило в мережу й одразу стало першою темою для обговорення.
 

«Коли подзвонила директор школи і повідомила, що Едік врятував пса, я не здивувалася, – розповіла мати хлопця. – Він дуже любить тварин, але коли вже натрапила на відео в соціальних мережах, в мене на очі навернулися сльози. Хоча він справді ризикував своїм життям, я його не сварила, але дуже злякалась за нього. Я пишаюсь своїм сином, його вчинок свідчить про те, що ми виховували його правильно».


За проявлені мужність та героїзм під час порятунку життя собаки начальник Коростенського міжрайонного відділу Управління ДСНС області Сергій Рудзік нагородив грамотою та подарунком 9-класника Едуарда Струпінського.

Також очільник місцевих рятувальників запропонував парубку в майбутньому вступити до лав ДСНС, щоб допомагати не лише чотирилапим. Школяр обіцяв подумати над цією пропозицією.

Поділитись

Новини по темі: