29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Митрополит Віссаріон розсилає священикам ПЦУ смс з погрозами - Житомирська єпархія ПЦУ. ФОТО

Митрополит Віссаріон розсилає священикам ПЦУ смс з погрозами - Житомирська єпархія ПЦУ. ФОТО

  • 11 лютого, 2019 8:48
У Житомирській області на священиків, які перейшли в Православну Церкву України, чиниться тиск ієрархом Російської Церкви в Україні митрополитом Овруцьким і Коростенським Віссаріоном.

Як повідомляє Житомирська єпархія Православної Церкви України, Віссаріон розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння.

«Він розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння. Також митрополит Віссаріон попереджає, що в громади, які перейшли від нього, будуть прибувати російські священики та люди, які "можуть допомогти покаятись"», - повідомляють в ПЦУ.

За інформацією Житомирської єпархії ПЦУ, також Овруцька єпархія Російської Церкви проводить агітацію на парафіях, розповсюджуючи листівки провокативного змісту про заборону священика та покаяння всіх, хто перейшов до Православної Церкви України.

«Про такі дії митрополита РПЦ в Україні секретаря Житомирської єпархії протоієрея Павла Ядчишина повідомив ієрей Владислав Сєнік, котрий нещодавно перейшов до ПЦУ з РПЦ. Зокрема, від діяльності митрополита Віссаріона уже постраждали смт. Гранітне, с. Маклаївка, с. Федорівка Малинського району. Такий же тиск чиниться і в інших районах Житомирської області», - зазначає ПЦУ.

Станом на 8 лютого, у Житомирській області вже 22 релігійні громада провела збори та проголосувала за перехід до єдиної Православної Церкви України.



Поділитись

Новини по темі: