24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На фасаді житомирської школи відкрили меморіальні дошки загиблим на Сході бійцям. ФОТО

На фасаді житомирської школи відкрили меморіальні дошки загиблим на Сході бійцям. ФОТО

  • 30 січня, 2019 17:52
Сьогодні, 30 січня, на фасаді загальноосвітньої школи №20 відбулася церемонія відкриття меморіальних дошок пам’яті героїв, які віддали своє життя за незалежність України Дмитра Рудя і Валентина Ковальського. 

За інформацією міськради, Дмитро Рудь і Валентин Ковальський є випускниками загальноосвітньої школи №20.

Дмитро Рудь народився 23 січня 1998 року у місті Житомир. Він був морським піхотинцем у 36-ій Окремій бригаді морської піхоти.

Загинув 16 травня 2018 року під м. Водяним в результаті обстрілу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст. (посмертно), похований у Житомирі на Смолянському кладовищі.

Валентин Ковальський народився 09 травня 1991 року і Житомирі. Був командиром відділення-снайпером у 95-й Окремій десантно-штурмовій бригаді.

Валентин захищав Україну з перших днів війни. 27 липня 2014 року колона, у якій був Валентин, потрапила у засідку біля м. Торез. Снайперська куля увійшла в район стегна і, пробивши таз, прошила тіло наскрізь, після чого, ударившись об металеву пластину бронежилета, зрикошетила в черевну порожнину, пошкодивши кишечник. Майже три  він роки боровся з наслідками поранення, але навіть молодий і сильний організм вичерпав свій ресурс.

Боєць помер 5 травня 2017 року. Він був похований на Смолянському кладовищі.











Поділитись

Новини по темі: