19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Спійману в Житомирі рись перевезли в новий дім – Рівненський зоопарк. ФОТО

  • 25 січня, 2019 8:47
Самця рисі, якого 21 січня знайшли у Житомирі біля міського Гідропарку, перевезли до Рівненського зоопарку. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Сьогодні (24 січня - ред.), близько 13 години працівник Державної екологічної інспекції Поліського округу та лікар-ветеринар КП «Центру захисту тварин» Житомирської міської ради дику тварину в спеціально обладнаному автотранспорті вивезли до Рівненського зоопарку. Для безпечного транспортування рись було введено у седативний стан», - інформує екологічна інспекція.

На території Рівненського зоопарку рись оглянули спеціалісти та надали висновок, що перевезення дикої тварини пройшло добре без особливих психологічних та фізичних травм для неї, та яка на даний час почуває себе добре. 

За словами директора зоопарку Червонокнижна тварина місяць буде знаходитись на карантині, щодня оглядатиметься лікарями та буде під особливим наглядом. 

Довідково: Рись (Lynx Lynx) – хижі ссавці, родина – Котові. Наразі найбільша чисельність рисі в 350-400 особин нараховується в Карпатах. На території Полісся до 80-90 особин. За даними Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на території Житомирської області нараховується 34 особини Червонокнижної рисі.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 21 січня зоозахисники зловили в Житомирі рись, яка занесена до Червоної книги.









Поділитись

Новини по темі: