27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Ще 3 громади УПЦ МП вирішили перейти до ПЦУ на Житомирщині

  • 20 січня, 2019 10:31
Три релігійні громади на Житомирщині у день Водохреща, 19 січня, вирішили перейти з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, передає прес-служба облдержадміністрації.

За словами Гундича, йдеться про громади селища Кишин Олевського району, селища Павлівка Пулинського району та міста Андрушівка. На зборах громад у Кишині та Андрушівці перейти з УПЦ МП до новоствореної автокефальної ПЦУ вирішили й місцеві священики.

За словами голови Андрушівської РДА Катерини Курсон, після процесу освячення води частина релігійної громади Трьохсвятительської церкви разом із настоятелем також вирішили приєднатись до ПЦУ. 

«Після освячення води у м. Андрушівка жителі провели збори громади та разом із настоятелем отцем Іоаном перейти до єдиної ПЦУ. Наразі під цим рішенням підписались уже 56 жителів. Вже з понеділка релігійна громада надішле заяву про перехід із церкви Московського патріархату до єдиної Православної церкви України», – зазначила Катерина Курсон.

У облдержадміністрації нагадали, що першою на Житомирщині до ПЦУ перейшла релігійна громада села Ворсівка Малинського району.

Нагадаємо, у четвер Рада підтримала доопрацьований законопроект №4128-д Про внесення змін до деяких законів про підпорядкованість релігійних організацій та процедуру їх державної реєстрації зі статусом юридичної особи». За документ після кількох невдалих спроб проголосували 229 нардепів.

Додамо, президент України Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України закону про перехід церковних парафій у Православну церкву України.
Поділитись

Новини по темі: