25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Жителям Житомира загрожує відключення газу через величезний борг

  • 21 грудня, 2018 14:27
Компанія "Житомиргаз Збут" б'є на сполох, станом на 1 грудня 2018 року населення Житомирської області заборгувало за газ 443 млн грн, - це на 213 млн грн більше, ніж у минулому році.

"Найбільша сума боргу за газ у жителів Житомира. В цілому по області у 281 споживача борг за газ перевищив 10 тис грн. Ще 2,3 тис клієнтів "Житомиргаз Збуту" мають борги від 5 до 10 тис грн. Найбільше боржників у категорії від 1 до 5 тис грн - це 78 тис споживачів ", - повідомили в компанії.

"Житомиргаз Збут" зазначає, що зростання боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону.

"Адже через відсутність оплати за газ Житомиргаз Збут не може розрахуватися з іншими учасниками газового ринку. Тому майже 33,5 тис боржників отримали попередження про відключення від газопостачання", - повідомляє компанія.

"Ми вдячні тим споживачам, які вчасно і в повному обсязі розраховуються за спожиті кубометри газу. У кого ситуація склалася по-іншому - просимо звернутися до підприємства, щоб реструктурувати борг", - сказав директор "Житомиргаз Збуту" В'ячеслав Тарасов.

Протягом 2018 року через системних неплатежів від газопостачання було відключено 2273 побутових споживачів.

"З них на сьогоднішній день без газу залишаються 70% (1607 квартир). Затримують оплату за газ також і субсідіанти і пільговики, яким необхідно платити обов'язковий платіж", - повідомляє компанія.

З моменту попередження про відключення газопостачання споживач має достатньо часу, щоб сплатити кошти або звернутися в ТОВ "Житомиргаз Збут" із заявою про погашення боргу частинами.

"Тому, щоб уникнути відключення, споживачам потрібно вчасно подбати про спосіб погашення заборгованості", - повідомляє "Житомиргаз Збут".
Поділитись

Новини по темі: