19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • 50 малюків з Житомирської області з хворобами борються загартовуванням. ФОТО

50 малюків з Житомирської області з хворобами борються загартовуванням. ФОТО

  • 14 лютого, 2011 2:17
Маленькі моржі з Новоград Волинського дитячого саду оголосили війну хвороб і застуд. Всю зиму малюки загартовується. Не звертають уваги ні на сніг, ні на мороз. Користь від таких процедур помітили і батьки і лікарі: діти перестали хворіти.

У мороз босоніж пробігтися по вулиці, обтертися снігом, або облитися крижаною водою. Для малюків з дитячого садка "Веселка" це вже звична справа. Протягом десяти років тут загартовують дітей за спеціальною авторською програмою. Так борються з хворобами.
Після обливання діти відігріваються в сауні і дихають трав'яними парами, потім п'ють фіто чай з шипшиною, калиною та горобиною.




Діти від таких процедур у захваті. Вихователі бачать користь не тільки здоров'ю, але і для батьківських гаманців:
- Самі розумієте, зараз і ліки дорогі, і хворіти - це дорого. А ми не хворіємо, тому що кожен моржуем, обливаємося, бігаємо по сніжку, - каже вихователь дитячого саду Тетяна Ракевіч.




У групі моржів 53 дитини. Це п'ята частина всіх вихованців садочка. Наймолодшому моржеві - три роки, старшому - сім. Загартовування починають ще влітку. Медики кажуть, що головне в гартуванні - терплячість і систематичність.







Якщо призупинить моржувати - доведеться починати все з самого початку. Обливанням і обтирання процедури не обмежуються. Діти відвідують сеанси масажу, займаються лікувальною фізкультурою, оздоровлюються в спелеокамері. Результати помітні вже за рік: у 2010-му з обліку зняли 66 тубінфікованих дітей, 37 дітей ослабленим здоров'ям і 22 дитини з плоскостопістю. Загальна захворюваність знизилася на 2, 5%.




Батьки оплачують дитячий сад по звичайної вартості. Доплачувати за загартовування не доводиться.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»
Поділитись

Новини по темі: