23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Головлікар онкодиспансеру: у Житомирі хворі на рак люди змушені платити за лікування. ВІДЕО

Головлікар онкодиспансеру: у Житомирі хворі на рак люди змушені платити за лікування. ВІДЕО

  • 3 лютого, 2011 19:54
Онкохворі житомиряни більшу частину лікування оплачують самостійно, так як держава з кожним роком виділяє все менше коштів на боротьбу з онкологією.

Про це «Журналу Житомира» повідомив Борис Гуля, головний лікар житомирського онкодиспансеру.

За словами фахівців, онкологія в Житомирі набирає темпи. Напередодні Всесвітнього дня боротьби проти раку, який відзначають 4 лютого, ми поцікавилися, чи є шанси у онкохворої людини, без грошей отримати належне.

Як каже головний лікар житомирського онкодиспансеру, навіть дуже багаті люди не завжди можуть забезпечити собі сучасне лікування раку. Вартість ліків дуже висока, а держава тільки на 10-12% фінансує цю галузь медицини. Ті ж медикаменти, які закуповує Міністерство, не завжди радують якістю.

- Розумієте, державна програма «Онкологія» проводить тендер та закуповує дешеві препарати, - каже Борис Гуля. - Дуже часто вони не відповідають вимогам. Тому що це не брендові препарати, а генерики, замінники, відповідно, вони не дають того результату, який повинні давати.

За словами доктора, кожен хворий отримує лікування, хоч вже зараз в онкодиспансері є гостра необхідність в основних хіміопрепаратах.


Поділитись

Новини по темі: