29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Студенти виграли суд у житомирського кафе «Фавор»

  • 23 липня, 2008 13:21
На справжню драму була схожа підготовка до святкування випускного вечора цьогорічних випускників фізико-математичного факультету Житомирського державного університету імені І.Франка.

Після урочистого вручення дипломів молоді спеціалісти та їхні батьки, як і годиться, очікували на продовження свята в одному із затишних кафе обласного центру. Така домовленість між деканом факультету і адміністрацією кафе «Фавор» відбулася ще в листопаді 2007 року. Студенти одразу залишили завдаток у розмірі 1000 гривень.

Після цього їм почали надокучати телефонні дзвінки від адміністрації кафе, яка вимагала збільшення суми завдатку до 4000 гривень. Отож, якщо за попередньою домовленістю зі свого нетовстого гаманця кожен випускник повинен був викласти по 150 гривень, то вже через деякий час молодим людям слід було сплатити 260 гривень (причиною цього стало, за словами дирекції кафе, подорожчання на продуктовому ринку). Окрім того, адміністрація «Фавор» без будь-яких пояснень не хотіла попередньо узгоджувати меню замовників. Не погодившись з такими умовами та втомившись від «жвавого» діалогу, студенти за півтора тижні відмовились святкувати в цьому закладі свій випускний вечір. Звісно, кошти, а внесли студенти до початку червня цього року 7500 гривень, їм ніхто повертати не думав.

Неодноразові перемовини з адміністрацією кафе відбувались, чомусь, на підвищених тонах. Власники кафе не скупилися й на різноманітні, далеко не літературні епітети та порівняння, обізвавши ініціативну групу дівчат старост-відмінниць «політехівськими повіями». Щоб повернути кошти студентів, двічі до кафе їздили заступники декана – також безрезультатно.

- Справді, сім місяців тому, - розповідає власниця кафе «Фавор» І.Р. Гречківська, - до нас звернулися із замовленням студенти фізико-математичного факультету, щоб відсвяткувати свій випускний вечір. Ми обговорили з ними умови співпраці, яка несподівано обірвалася за півтора тижні до святкового дійства.

- Наш заклад, - продовжує з обуренням Ірина Ростиславівна, - за цей період поніс суттєві збитки, адже певну кількість продуктів уже було закуплено, пропозиції інших замовників не приймалися...

Лише завдяки втручанню співробітників міліції, Богунського райвідділу внутрішніх справ, Апеляційного суду в Житомирській області, керівництва університету та фізико-математичного факультету студентам було нарешті повернуто 6500 гривень.

Мажорного відтінку цій неординарній ситуації надав наступний факт...

Однокурсницею цих випускників була мешканка смт. Нова Борова Володарськ-Волинського району Лілія Лупаренко, яка зі школи хворіла на сколіоз хребта, перенесла тяжку операцію, і нині позбавлена можливості повноцінного пересування. Вражаючим і напрочуд несподіваним для мене, а також для більшості громадськості міста та області, стало рішення студентів, які після невдалої спроби відсвяткувати свій випускний вечір, одноголосно вирішили кошти, повернуті із кафе, в повному обсязі віддати своїй однокурсниці – відмінниці для проведення в одній зі столичних клінік термінового хірургічного втручання. Нині Лілія знаходиться в Києві на лікуванні.

Поділитись

Новини по темі: