26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • З нагоди Міжнародного Дня захисту дітей у Житомирі відбулося дитяче свято. ФОТО

З нагоди Міжнародного Дня захисту дітей у Житомирі відбулося дитяче свято. ФОТО

  • 29 травня, 2008 23:10
29 травня в музично-драматичному театрі відбулося обласне свято, приурочене Міжнародному дню захисту дітей. Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації

У заході взяли участь 650 дітей особливої категорії з усіх куточків нашої області віком від 7 до 15 років. Зокрема – це вихованці інтернатних закладів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, діти, які зростають у сім’ях опікунів та піклувальників. На свято також прибули батьки, які взяли на виховання прийомних дітей.

У рамках свята відбулися: розважальна програма для дітей та концерт житомирського народного ансамблю танцю „Сонечко”.

Вітаючи юних зі святом та з нагоди завершення навчального року, заступник голови облдержадміністрації Володимир Дебой наголосив, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування докладуть максимум зусиль, аби літні канікули-2008 для дітей усіх категорій пройшли змістовно, цікаво та корисно.

Володимир Дебой вручив грамоти обласної державної адміністрації та грошові премії матерям, які взяли на виховання прийомних дітей – за сумлінну працю у справі виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та створення їм сімейного затишку.

Серед нагороджених – мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Новоград-Волинського району Наталію Каратаєву, маму прийомної сім’ї, створеної в смт. Олевськ Тамару Ковалінську та маму-виховательку дитячого будинку сімейного типу Червоноармійського району Людмилу Свінцицьку. Вручено нагороди Житомирської обласної ради.

Учасники акції узяли участь у святковій ході до міського парку культури відпочинку ім. Юрія Гагаріна, де їх безкоштовно пригощали морозивом, соком та солодощами. До їх послуг працювали безкоштовні атракціони.

На проведення дитячого свята з обласного бюджету спрямовано 13 тис. грн.

Міжнародний День захисту дітей в області було відзначено цілою низкою інших заходів. Зокрема, в кінотеатрі ім. І. Франка (Житомир) відбулася виставка творчих робіт учасників обласного конкурсу дітей із функціональними обмеженнями „Повір у себе”, у школі-інтернаті для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (м. Бердичів) – святковий концерт „Дитинство – кращий час для мрій”, у школі-інтернаті (м. Радомишль) – святкова програма „Щасливе дитинство”. Також відбулися дитячі чемпіонати з легкої атлетики, інші спортивні змагання, зустрічі представників влади та підприємств із дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.





Поділитись

Новини по темі: