27 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирські «Дракони» підкорили світ: підсумки виступів на чемпіонаті світу та Європи

Житомирські «Дракони» підкорили світ: підсумки виступів на чемпіонаті світу та Європи

  • Фото: ЖМР
  • 26 вересня, 2024 14:44

Житомирські «Дракони» повернулися додому з новими перемогами, вписавши ще одну яскраву сторінку в історію українського спорту. Команда поділилася успіхами, які здобула на чемпіонаті світу в італійській Равенні та на чемпіонаті Європи в чеському місті Рачице, гідно представляючи Україну, передає ЖМР.

Олександр Кондратенко – ветеран, учасник команди класу Парадрагон. Каже, до цього не займався веслуванням на човнах «Дракон».

«Раніше я захоплювався плаванням, а сюди запросили діти мого друга, – каже Олександр Кондратенко. – Чим більше думаєш – тим більше нервуєш. Тому зібрали команду і гайда на Чехію. На обох чемпіонатах було круто! Але в Чехії не так сильно відчувався азарт від змагань, а от в Італії було цікавіше, бо більше команд брало участь і ми вперше пливли 2 км. Надалі обов'язково братиму участь в цьому виді спорту, хоча хотілось би, щоб вже хтось новий вигравав».

Спортсмен Михайло Заїка став учасником команди два роки тому.

«Дуже сильно сподобалися змагання. Було цікаво побачити людей з різних країн, почути їхні мови... Коли ми стартували, дуже хотілося виграти. Відчував сильний адреналін, емоції та сильне бажання перемогти».

Заступниця міського голови Марія Місюрова відзначила високі досягнення спортсменів та підкреслила важливість залучення ветеранів до спорту: «Ваші досягнення – це результат величезної праці кожного з вас. Особливо приємно бачити, що до змагань долучаються ветерани, які своїм прикладом надихають молоде покоління».

Спортсмени клубу «Кайзер» продовжують демонструвати чудові результати на світовій арені, піднімаючи престиж України та Житомира у світі веслування. Так, «Дракони» підкорюють не лише води, а й серця, що б'ються в унісон з ритмом весла, приводячи додому золото й непохитну віру в перемогу.

Тепер житомирські спортсмени починають готуватися до чемпіонату світу в Філіппінах та Кубка світу у Китаї, які відбудуться вже в кінці жовтня цього року.

Поділитись

Новини по темі: