27 липня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • У Житомирі відбувся обласний етап всеукраїнських змагань з автомодельного спорту

У Житомирі відбувся обласний етап всеукраїнських змагань з автомодельного спорту

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 1 березня, 2024 14:51

На Житомирщині відбувся обласний етап всеукраїнських змагань з автомодельного спорту в класі трасових моделей.

Про це 1 березня інформує Житомирська ОВА.

У Центрі позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради відбувся обласний етап всеукраїнських змагань з автомодельного спорту в класі трасових моделей.

Після тривалої перерви найдовша на Житомирщині 50-метрова траса для занять гуртків автомодельного спорту знову зустріла юних автомоделістів. Автотраса не працювала майже 30 років, потребуючи дороговартісного капітального ремонту.

Завідувачка науково-технічного відділу Центру Дар’я Самаріна, керівник гуртка Центру Іван Тарасюк, керівники гуртків-автомоделістів Віталій Корзун з Малина, Сергій Лисюк зі Звягеля та Микола Кукса з Коростишева власними силами, за підтримки колективу Центру, відремонтували трасу та підготували її до змагань.

Директор Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович вручила подяки педагогам-ентузіастам за подаровану дітям можливість займатися захопливою та улюбленою справою.

"Автомоделювання – це спорт, що поєднує в собі конструювання моделей автомобілів, їх виготовлення та безпосередню участь у змаганнях. Саме на заняттях з автомоделювання дитина щось робить своїми руками, конструює, розуміє, як воно працює. Це справжня технічна творчість. Відкриття нової траси — потужний крок у напрямі розвитку автомодельного спорту та його популяризації на Житомирщині", - йдеться в повідомленні.

Програма змагань передбачала технічний огляд моделей та залікові заїзди.

Участь у змаганнях взяли чотири команди:

  • перше місце виборола команда Коростишева,
  • друге місце – команда Малина,
  • третє –  Звягеля.

Фото: Житомирська ОВА

Поділитись

Новини по темі: