6 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • У Житомирі відбулось відкриття ІІ етапу змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

У Житомирі відбулось відкриття ІІ етапу змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 6 лютого, 2024 13:30

5 лютого у Житомирі відбулось урочисте відкриття ІІ етапу змагань зі спортивного орієнтування в рамках спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Про це повідомляє Житомирська ОВА.

Загалом у змаганнях участь взяли 100 учасників. Вони продемонстрували спритність, витривалість та командний дух.


Фото: Житомирська ОВА

Учасниками забігу стали Клуб спортивного орієнтування «Коростишів» та курсанти Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова.

Гостем змагань став начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, генерал-начальник Житомирського військового інституту Олексій Шевченко та амбасадорка проєкту, відома спортсменка Юлія Єлістратова.

«Вітаю усіх з відкриттям ІІ етапу «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Спорт — це наша надія на майбутнє. Я безмежно радий, що юні спортсмени Житомирської області долучаються до таких проєктів, як «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Адже це показує нашу жагу до перемоги. Будучи разом, ми зможемо побудувати наше майбутнє», — наголосив Віталій Бунечко.


Фото: Житомирська ОВА

Змагання відкрили урочистим гімном проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Юлія Єлістратова провела розминку та мотивувала спортсменів на гарні досягнення.

«Спорт дійсно відіграє значну роль у формуванні особистості, впливаючи на фізичний стан, психічне здоров’я, а також розвиток соціальних навичок і характеру. У США спорт є невіднятною частиною культури, яка сприяє розвитку лідерства, взаємодопомоги, наполегливості та відданості. Заняття спортом також вчать цінності та дисципліни, які можуть бути застосовані у повсякденному житті та професійній діяльності», — сказала амбасадорка проєкту.


Фото: Житомирська ОВА

Попри несприятливі погодні умови, учасники змагання показали високі результати завдяки своїй наполегливості та координації. Вони продемонстрували, наскільки спорт єднає людей.

У фінальній частині заходу спортивні команди зробили спільні фото з амбасадоркою проєкту Юлією Єлістратовою, головою Федерації спортивного орієнтування Житомирської області Ірині Трухній, тренером клубу «КСО Коростишів» Ігорем Контару.

«На другому етапі в області будуть змагатися 2299 команд, майже 35 тисяч школярів та понад 500 шкіл! Це неймовірна команда, яка просто приречена на успіх!» — зазначають в ОВА.


Фото: Житомирська ОВА

 

Поділитись

Новини по темі: