27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • У Житомирі для дітей, чиє звичне життя зламала війна, запускають проєкт соціально-психологічної підтримки

У Житомирі для дітей, чиє звичне життя зламала війна, запускають проєкт соціально-психологічної підтримки

  • Фото: ЖМР
  • 14 червня, 2022 16:01

У Житомирі для дітей, які постраждали через війну, запускають проєкт соціально-психологічної підтримки "Поруч". Він передбачає роботу груп психологічної підтримки, арттерапію, майстеркласи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття.

Про це 14 червня повідомила Житомирська міська рада.

"Ми розпочинаємо заняття для дітей з числа вразливих категорій: внутрішньопереміщені особи, діти військовослужбовців, а також діти позбавлені батьківського піклування. Ми хочемо показати та донести, що через спорт можна підтримати дітей. Це буде робота з психологами, заняття спортом і спілкування один з одним. Хочу сказати, що саме атмосфера спорту на стадіоні, спілкування з тренерами дасть змогу краще розумітися, а потім навіть і обрати футбол як заняття спортом", - каже заступниця міського голови Марія Місюрова.

 

Спортивні майданчики будуть розділені на зони, де почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м'ячем, а на завершення медичні волонтери розкажуть та продемонструють, що робити у випадку травм. 

У мерії наголошують, що такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів.

Перші заняття вже розпочинаються цього четверга о 18:00 на стадіоні "Спартак Арена".

Поділитись

Новини по темі: