7 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • «ТETERIV OPEN» стартував: у Житомирі змагаються плавці з 12 регіонів України

«ТETERIV OPEN» стартував: у Житомирі змагаються плавці з 12 регіонів України

  • Фото: Леонід Шевчук
  • 9 липня, 2023 9:23

8 липня у житомирському Гідропарку стартував VIII міжнародний турнір з плавання на відкритій воді «Тетерів Open». Під час першого запливу на відкриту воду вийшли плавці, що долатимуть дистанцію 6 км і 3 км.

За інформацією ЖМР цього року на чотирьох дистанціях (6км, 3км, 1,5 км, 600 м, 300м) плистимуть майже 300 плавців з 12-ти регіонів України. Зареєструвалися учасники від 10 до 77 років - від любителів плавання до спортсменів категорії "Мастерс."

"Тетерів open"- це візитівка Житомира, і ми докладаємо максимум зусиль, щоб змагання відбулися пори ковід, війну та непрості умови. Віримо, що наступний рік буде переможний і буде знову "Тетерів open", - звернулася заступниця міського голови Марія Місюрова до учасників змагань.

Валерій Магіровький, президент клубу "Аква Київ", долатиме 3 км у віковій категорії 55 - 59 років. Хоча і плаває з дитинства, участь бере не заради перемоги, а щоб отримати драйв.

"На змагання до Житомира я приїхав втретє. Раніше плив і 4 км, і 3 км. Готувався у басейні. Різниця між плаванням у басейні і відритій воді суттєва - у ритмі, режимі плавання, правильному розподілі сил і т. д"

15 - річний Ілля Худавський із Житомира - плавець із семирічним досвідом. Цьогоріч у Києві на чемпіонаті України на відкритій воді він здобув бронзу.

"Я плаваю із семи років - займаюся в Авангарді. Зереєструвався на 1,5 км. Але я і 6 км поплив би, та не дозволяє вік. Такі правила змагань. Я вже плавав і 7 км, тому розраховую на перше місце. Готувався старанно: кожен день упродовж місяця плавав на річці", - розповідає Ілля.

Плавці кажуть, погода сприяє : вітру немає, Тетерів спокійний, температура води - 22 градуси.

Змагання мають і благородну місію - збір коштів на ЗСУ. Дізнавшись про це, БФ "Разом у майбутнє ЮА" вирішив її виконати: президент фонду Олександр Гома, один із учасників запливу на 6 км, передав дрон ддя захисників. Його отримав військовослужбовець Ігор Дума з позивним "Іспанець" під час урочистого відкриття змагань.

Фото: Леонід Шевчук

Результати змагань та переможці опублікували ТУТ.

Поділитись

Новини по темі: