4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • «Полісся» знову зустрінеться із «Динамо» на одному полі: непроста історія стосунків, місце і дата матчу

«Полісся» знову зустрінеться із «Динамо» на одному полі: непроста історія стосунків, місце і дата матчу

  • Фото: ФК "Динамо"
  • 5 жовтня, 2023 17:04

Завтра, 6 жовтня, у Житомирі пройде довгоочікуваний футбольний матч «Полісся» «Динамо».

Про це фанатам нагадує ФК «Полісся» Житомир.

«Динамо повертається в Житомир. Тур №10: Полісся — Динамо. Дата: 06 жовтня (п’ятниця). Час: 15:00», — йдеться у повідомленні.


Фото: ФК "Полісся"

Історія зустрічей

За історію свого існування «Полісся» в офіційних матчах зустрічалось з «Динамо» лише один раз. Зустріч відбувалась на центральному стадіоні в Житомирі та завершилась рахунком 0:4 на користь «Динамо».

Матч проходив 24.08.2002 у рамках 1/16 фіналу Кубка України у 2002 році і завершився скандальною бійкою за участю фанатів та беркуту.

Журнал Житомира вирішив нагадати читачам про пристрасті того матчу.

Про події розповідається в матеріалі «Бий чужих, щоб свої боялися».

«Більш ніж за тиждень до інциденту президент ПФК «Полісся» З.З. Авдиш зібрав прес-конференцію, на якій закликав усі ЗМІ звернутися до читачів та глядачів із проханням коректно поводитися зі столичними фанами, щоб не спровокувати їх», — зазначається у повідомленні.

Вже тоді було відомо, що на гру до Житомира планують прибути організовані групи динамівських фанатів, проте, за словами поліції, вони сподівались на мирний перебіг подій.

«У наївність людей у погонах дуже важко повірити - безлад на стадіонах є, як це не прикро, нормою фанівської етики. А динамівські фани прибули на маршрутних таксі, що курсують між нашим містом і столицею. Вони дали про себе знати ще за кілька годин до матчу: близько 16.00 добирали кондицій на Михайлівській у місцевому кафе поблизу місця, де тусується житомирський художній бомонд. Вже тоді волали, як недорізані, та справляли природні потреби прямісінько поблизу розташованих стін», — розповідає очевидець подій.

Фани Динамо не мали при собі квитків, проте прорвались на матч, ледь не затоптавши при цьому одного з працівників стадіону. Після цього динамівці почали ламати деревʼяні лави на кутовому секторі Північної трибуни та запалили димову шашку у своєму секторі.


Фото: скриншот відео з Youtube

За словами автора статті, фани мали боксерські капи в зубах та перев’язані еластичним бинтом кулаки. Арбітрові довелось зупинити матч та прибрати палаючу шашку, після чого матч продовжувався. Проте, фани не збирались заспокоюватись.

По завершенню матча фани почали агресивно поводитись із поліціянтами, які створили коридор, щоб провести динамівців до міжміських таксі без провокацій: фани відривали штукатурку зі стін стадіону та жбурляли її у правоохоронців, намагалися дістати кулаками до них. Терпець поліції увірвався, коли фанати обірвали замок зі сталевої огорожі та намагались накинутись на правоохоронців.


Фото: скриншот відео з Youtube

«У цю критичну мить, коли ситуація вже скидалася на масовий безлад, втрутився спецзагін швидкого реагування «Беркут», який за лічені хвилини жорстко втихомирив хуліганів. На телеекранах України ще понад тиждень прокручувалися зйомки цього інциденту…За великим рахунком, «Беркут» відвернув загрозу масових безладів у тому випадку, якби молодики прорвали кордон та зчепилися з житомирськими «ультрас»», — йдеться у повідомленні.

Після описаних подій стосунки Полісся та Динамо стали вкрай напруженими, адже президент ФК «Динамо» І. Суркіс висловив образу за побиття фанів у Житомирі. Житомирські правоохоронці, зі свого боку, вирішили, що вчинені дії допомогли запобігти кровопролиттю.


Фото: скриншот відео з Youtube



Цікаві факти

 

Для Полісся це 10-й матч УПЛ.

Полісся в УПЛ на своєму полі ще внічию не грало: 3 перемоги та поразка.

Житомиряни та кияни не лише географічні сусіди. Команда з Житомира зараз займає четверте місце в таблиці, а кияни на п'ятому (маючи 3 гри в запасі).

 

Де та коли дивитись матч

Матч Полісся-Динамо розпочнеться 6 жовтня об 15:00. Його транслюватимуть у фан-зоні, що розташується біля кінотеатру Жовтень та на вулиці Новий бульвар. Фан-зона розпочне свою роботу о 13:00.

«На фан-зоні працюватиме фуд-корт, зона розваг для дітей та фан-шоп «Полісся», де усі бажаючі зможуть придбати ігрову форму та іншу атрибутику клубу», — повідомляє пресслужба футбольного клубу.

Безкоштовні онлайн-трансляції заплановані одразу на декількох платформах: MEGOGO, Sweet.tv, Setanta, Vodafone TV, Київстар TV, Воля TV, Omega TV.

Поділитись

Новини по темі: