8 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Незабаром розпочнуться IV зимові юнацькі Олімпійські ігри: урочисте підняття прапора у Житомирі

Незабаром розпочнуться IV зимові юнацькі Олімпійські ігри: урочисте підняття прапора у Житомирі

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 8 грудня, 2023 17:42

Сьогодні на Центральному стадіоні «Полісся» у Житомирі з нагоди IV зимових юнацьких Олімпійських ігор відбулося урочисте підняття прапора.

Про це повідомляє Житомирська ОВА.

«На цьому заході зібралися представники 25 регіонів України. Вони разом підняли прапори своїх регіонів на честь участі українських спортсменів у світових олімпійських форумах. Це стало символом єдності та незламного духу нашої нації, що відображає незгасну віру в перемогу і мирне майбутнє», — йдеться у повідомленні.


Фото: Житомирська ОВА

Державний прапор підняла дружина Юрія Городнього, відважного воїна і тренера з волейболу, президента волейбольних клубів «Амбасадор» та «Ракета».

Юрій Городній пішов захищати Україну після початку повномасштабного вторгнення російського агресора у березні та героїчно загинув 16 травня 2022 року.


Фото: Житомирська ОВА

«Війна надала нашим спортсменам додаткову мотивацію для перемоги. Попри зруйновану інфраструктуру і бойові дії в Україні, спортивне життя продовжується. Я вдячний ЗСУ, що в цей чудовий зимовий день ми мали змогу підняти український та олімпійський прапори. За традицією, з початком Олімпіади припиняються всі війни, тож я сподіваюсь, що невдовзі Україна відзначатиме свою Перемогу», — зазначив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Юнацькі Олімпійські ігри стартують 19 січня і триватимуть до 2 лютого 2024 року у провінції Канвондо (Республіка Корея). Впродовж 14 днів понад 1900 спортсменів з 80 країн від 15 до 18 років розіграють 81 комплект нагород у 15 видах спорту.


Фото: Житомирська ОВА

Поділитись

Новини по темі: