8 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • На Житомирщині відбудеться серія змагань з триатлону «Залізна Країна»: в Житомирській ОВА озвучили деталі заходу

На Житомирщині відбудеться серія змагань з триатлону «Залізна Країна»: в Житомирській ОВА озвучили деталі заходу

  • Фото: Журнал Житомира
  • 22 липня, 2024 20:34

Житомирщина готується до серії змагань з триатлону «Залізна Країна». 22 липня на пресконференції в Житомирській обласній військовій адміністрації оголосили деталі проведення серії змагань з триатлону «Залізна Країна». 

Цей захід спрямований на популяризацію здорового способу життя, взаємодопомоги та залучення суспільства до добрих справ. Основною метою цього року є збір коштів на медичне обладнання для Житомирського обласного військового шпиталю.

Змагання «Залізна Країна» вперше відбулися в Житомирі 23 вересня 2023 року. Тоді у них взяли участь понад 100 атлетів з України, США, Німеччини, Великобританії, Фінляндії, Іспанії та Польщі. Метою змагань, як і цього року, був збір коштів для військового шпиталю. На той час грошей було зібрано недостатньо для того, щоб придбати потрібне обладнання. Завдяки широкому розголосу менш ніж за рік у шпиталь таки було поставлено обладнання та матеріалів на суму понад 200 000 євро. Це переконало організаторів продовжувати проводити змагання та масштабувати їх на кілька етапів.

«Ми зрозуміли, що навіть у такий непростий час потрібно організовувати аматорські спортивні змагання. Це об'єднує людей, яким небайдуже, що зараз відбувається в нашій країні», — каже Віктор Ледовський, керівник змагань «Залізна Країна».

ФОТО: Віктор Ледовський, керівник змагань «Залізна Країна», Журнал Житомира

Цього року змагання відбудуться в три етапи:

  •       Радомишль (27 липня): «Вхід у Замок»;
  •       Бердичів (25 серпня): «Скарби Кармелітів»;
  •       Житомир (22 вересня): «Кубок Гладіаторів».

Змагання включатимуть як триатлонні, так і бігові дистанції: 5 км, 10 км, напівмарафон (21 км), а також родинні дистанції 100 м, 500 м та 1 км. Серед триатлонних дистанцій будуть класична Олімпійська (1,5 км плавання, 40 км велопробіг, 10 км біг) та ексклюзивна Сталева дистанція (2 км плавання, 127 км велопробіг, 21 км біг).

На кожному етапі в кожній дисципліні буде визначено переможців, а також Гладіаторів міста — учасників, які здобудуть перемогу на двох дистанціях триатлону за абсолютними показниками. Вони отримають Шолом Гладіатора.

Організатори прагнуть об’єднати людей навколо спорту та благодійності. Цього року впроваджено унікальну балову систему, яка мотивує учасників не тільки спортивними досягненнями, але й добрими вчинками.

«Ми створили систему, яка заохочує не тільки займатися спортом, а й робити добрі справи. Наприклад, за прибирання території, допомогу дитячій спортивній школі або притулку для тварин учасники отримують бали. Ми хочемо підкреслити, що сучасний українець має бути соціально відповідальним і спортивним. Благодійність має стати для нього такою ж звичною, як ранкова зарядка», — пояснює Віктор Ледовський.

Кожен учасник відчує справжньою себе зіркою спорту, обіцяють організатори. На кожному з етапів буде: сцена з екраном для демонстрації результатів та прямих включень, зіркові ведучі (Андрій Джеджула, Ольга Сумська, офіційний голос ФК «Полісся» Павло Легенчук, та запрошені гості), а також – пряма трансляція, яку вестиме спортивний коментатор Андрій Федоров.

«Зараз країні та людям потрібна допомога, як ніколи. Однак ми на власному досвіді помітили, що допомагати стає все важче. Тому дуже важливо висвітлювати волонтерську та благодійну діяльність. Чим більше ти робиш корисного, тим активніше долучаються партнери і ще сильніше підтримують. Потрібно показувати, що ти робиш. 

Цього року ми продовжуємо збір коштів для військового шпиталю і просимо всіх звернути максимальну увагу на змагання: приїхати, показати свої сильні сторони та допомогти як волонтери», — зазначила організаторка, зірка триатлону Юля Єлістратова.

ФОТО: Юля Єлістратова, Журнал Житомира

Змагання підтримуються благодійним фондом «Сучасна Україна», який уже профінансував виготовлення нагород для учасників та надає свої потужності для організації збору коштів на медичне обладнання для шпиталю.

«23 липня ми запускаємо акцію для всіх атлетів: 50% знижки на внесок. Ми сподіваємось, що всі атлети, які скористаються знижкою, долучаться до збору коштів і обов’язково задонатять. Протягом усіх змагань усюди будуть розміщені QR-коди благодійного фонду, за якими можна буде зробити пожертву на закупівлю обладнання

Уся наша команда бере участь, ми надаємо інструменти та всі наші ресурси для фінансового збору і закупівлі обладнання для житомирського шпиталю», — каже Богдан Касянчук, представник БФ «Сучасна Україна».

Організатори зазначають, що ця акція є разовою. Вона діятиме один день та більше не повториться.

Житомирська ОВА також надає всебічну підтримку заходу.

«Це чудовий соціальний проєкт, який насамперед несе соціальну місію щодо підтримки житомирського військового шпиталю. Це надзвичайно важливо.  Це те, що буде безпосередньо допомагати нашим захисникам і захисницям відновлюватися та проходити реабілітацію. Це те, що потрібно вже і зараз», — зауважив заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

За його словами, на змагання вже зареєстровано близько 200 спортсменів з різних країн світу. Підтримують захід як українські, так і міжнародні зірки спорту, зокрема багатократний чемпіон світу з «Ironman» Крейг Александр та голлівудська зірка Том Арнольд.

ФОТО: Журнал Житомира

Організатор змагань сподіваються, що після війни, у мирний час, змагання «Залізна Країна» стануть ще більш масштабними та перетворяться на справжній магніт для спортивного туризму в Україні, зокрема на Житомирщині.

Усіх охочих запрошують взяти участь у змаганнях та долучитися до благодійної ініціативи. Реєстрація відкрита на офіційному сайті заходу.

Нагадуємо, що Журнал Житомира раніше писав про анонс цього заходу: серія змагань з триатлону відбудеться на Житомирщині.

Поділитись

Новини по темі: