28 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • На базі трьох ліцеїв Житомира з'являться дитячі футбольні академії

На базі трьох ліцеїв Житомира з'являться дитячі футбольні академії

  • Фото: ілюстративне
  • 17 лютого, 2024 9:36

У Житомирі з’являться академії дитячого футболу. У ліцеї № 5 презентували стратегію розвитку дитячого футболу. Для якісної підготовки маленьких футболістів інвестор ФК «Полісся» збудує сучасне футбольне поле зі штучним покриттям та здійснюватиме догляд за ним.

Про це 16 лютого повідомила Житомирська міська рада.

Також інвестор забезпечує заробітну плату тренерам, закупляє інвентар та фінансує проведення турнірів.

«Побудуємо об’єкт та передамо балансоутримувачу. Видатки, які школа не потягне, візьмемо на себе», - зазначив Володимир Загурський , генеральний директор ТОВ «ФК «Полісся».

Такі футбольні академії з’являться на базі ліцеїв № 5, 14 та 16. Хоч мета дещо амбітніша — створити п’ять футбольних академій. Йдеться про «якірні» школи, де займатимуться дітки з усього району.

«Будемо намагатися розвивати цю мережу, щоб створити до чотирьох-п’яти полів і охопити все місто футбольними майданчиками. Сьогодні у нас займається 700 дітей, і наше завдання та мета — охопити футболом мінімум 3 тисячі футболістів та футболісток з кожного куточку Житомира», - каже Володимир Загурський.

11-річна Маргарита займається разом з хлопцями-однолітками. У спорт її привів дідусь. Відтоді дівчинка є шаленою прихильницею футболу. Маргарита каже, залюбки продовжить тренування та хоче у майбутньому потрапити до клубу, щоб продовжити спортивну кар’єру. Тренер Маргарити Андрій Загоруйко каже, дівочий футбол не варто ставити на щабель нижче хлопчачого. Вчитель впевнений, у дівчат виходить зачасту краще, бо мають більше наполегливості.

«По старанню і по спортивному запалу у дівчаток більші емоції і більше відповідальності. І хлопці, і дівчата «горять» футболом, чекають тренувань… Чекаємо на нове поле. Бо це дає змогу нам популяризувати здоровий спосіб життя. Розбудова спортивної інфраструктури дає ще більшу мотивацію та стимул займатися гарною справою», - розповів тренер з футболу та вчитель фізкультури ліцею №5 Андрій Загоруйко.

Тетяна Мяновська, завідувачка науково-методичного центру департаменту освіти міської ради:

«В школі є дуже багато дівочих команд. Дякую тим дорослим, які переймаються питаннями підтримки наших дітей. Зробимо все заради того, щоб дитина в цей страшний час могла займатися спортом, знімати психологічний стрес і розвиватися як в професійному плані, так і в плані здоров'я».

Поділитись

Новини по темі: