10 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Ігор Дерман з Житомирщини в складі команди виборов срібло на естафеті з плавання на «Іграх Нескорених»

Ігор Дерман з Житомирщини в складі команди виборов срібло на естафеті з плавання на «Іграх Нескорених»

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 18 вересня, 2023 19:18

На міжнародному спортивному заході з адаптивних видів спорту для ветеранів та військовослужбовців «Ігри Нескорених» українська команда виборола срібло на естафеті з плавання. Серед тих, хто виборював нагороду, — Ігор Дерман з Житомирщини, військовослужбовець Сил територіальної оборони ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Він захищає Україну з 2014 року. Брав участь у боях за Щастя, Станицю Луганську, Мар’їнку. Був командиром роти. Під час виконання бойового завдання ворожа міна вибухнула — Ігор  сильно поранив ногу. У шпиталі її ампутували, бо почався сепсис. Згодом Ігор уже з протезом повернувся до цивільного життя. Займався доставкою автомобілів з США та Грузії, а ще у нього з братом був ресторан доставки бургерів.

Коли почалось широкомасштабне вторгення pocіян в Україну, Ігор був у Києві.

«Мені почали дзвонити, писати, питати, що робити. Я казав, що не знаю, що вам робити, а я їду за «броніком» в Бердичів і повертаюся назад в Київ.

Ігор Дерман мобілізувався до Сил територіальної оборони ЗСУ. 

Найкращі результати на Іграх нескорених

 

На Іграх нескорених-2023 збірна України здобула 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових меделай. Це найкращий результат нашої команди за весь час виступів!

Україна вчетверте виступала на Іграх нескорених. Цього року команда складалася з 25 учасників. Серед них — військові й ветерани ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів.

Поділитись

Новини по темі: