20 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Грошові сертифікати вручили житомирським спортсменам та їхнім тренерам

Грошові сертифікати вручили житомирським спортсменам та їхнім тренерам

  • Фото: Житомирська міська рада
  • 22 серпня, 2024 17:18

Спортсмени Максим Гринь та Данило Сич, а також їхні тренери Олексій Юрчак та Віталій Тищенко отримали грошові сертифікати, повідомляють в преслужбі Житомирської міської ради.  

Вихованець ДЮСШ «Авангард» Максим Гринь – чемпіон світу з сучасного п’ятиборства серед юнаків U-17 (Анкара, Туреччина). Чемпіонат відбувся 2-7 липня і зібрав спортсменів з 10 країн. Збірна команди України в складі Максима Гриня, Олександра Чернишова та Максима Ковальчука з сумарним результатом 4274 бали випередила срібних призерів італійців.

Хлопець почав займатися п’ятиборством з шести років. Обрав цей вид спорту, оскільки дідусь також ним займався. 

«У Туреччині були мої перші міжнародні змагання. Підготовка до чемпіонату була важка й зайняла близько 2-3 тижнів. Крім тренувань, більше нічого тоді і не бачив. На змаганнях було атмосферно, команда з України дуже підтримувала. Наразі мене мотивує уже досягнутий результат – маю бажання тренуватися ще більше й отримувати кращі результати. У вересні планую виступити на чемпіонаті світу в Португалії, а далі – Олімпійські ігри», – каже Максим Гринь.

Данило Сич – вихованець обласної школи вищої спортивної майстерності. Він здобув срібло на чемпіонаті світу з сучасного п’ятиборства серед юніорів (Олександрія, Єгипет). У змаганнях  які проходили 24-30 червня, взяло участь 17 команд (держав). До них Данило готувався близько місяця, і з сумарним результатом 4478 балів збірна команда України виборола срібні нагороди.

Журнал Житомира писав, про призначення стипендій міського голови спортсменам Житомира та як податися.

У Житомирі переможцям і призерам міжнародних змагань та їхнім тренерам вручили грошові сертифікати.

У Житомирі переможці та призери міжнародних змагань та їхні тренери отримали грошові винагороди.

Поділитись

Новини по темі: