7 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • «Герої серед нас»: у Житомирі відбувся турнір пам’яті кіборга Дмитра Ільницького

«Герої серед нас»: у Житомирі відбувся турнір пам’яті кіборга Дмитра Ільницького

  • Фото: Поліський університет
  • 28 листопада, 2023 19:38

У спортивному комплексі Поліського національного університету 28 листопада відбувся відкритий турнір з волейболу серед студентської молоді «Герої серед нас». Так віддали шану випускнику Житомирського національного агроекологічного університету, десантнику 90 батальйону, лейтенанту Дмитру Ільницькому, який загинув у зоні АТО восени 2014 року.

Про це Журналу Житомира передає Кфв Поліського Університету.

"Навчання Дмитра в університеті проходило активно. Він не лише був старанним студентом, а й мав активну громадську позицію. Займався спортом, зокрема волейболом. Він був студентом на якого варто рівнятись. Дмитро був і залишається прикладом патріотизму та мужності, для теперішніх студентів", - йдеться в повідомленні.

11 березня 2014 року Дмитро Ільницький добровільно вступив до лав Збройних Сил України, був призваний до 95-ї окремої аеромобільної бригади. З весни 2014 року брав участь у бойових діях на сході України.

У свій день народження 29 листопада 2014 року Дмитро отримав важке поранення під час обстрілу у селищі Піски поблизу Донецького аеропорту. А наступного дня помер від отриманих поранень.

На турнірі були присутні батьки загиблого героя Лілія та Андрій Ільницькі, а також сестрички Дмитра: першокласниці Маша, Даша і Саша, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради – Ірина Ковальчук, проректор з науково-педагогічної роботи, соціального і гуманітарного розвитку Поліського національного університету – Іван Мартинчук,

В турнірі взяли участь волейбольні команди:

  • Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова,
  • Житомирського державного університету імені І. Франка,
  • Державного університету «Житомирська політехніка»,
  • Поліського національного університету.

Переможцем турніру стала команда Поліського національного університету, друге місце зайняла команда Житомирського державного університету імені І. Франка, третє місце команда Державного університету «Житомирська політехніка».

Фото: Поліський Університет

Поділитись

Новини по темі: