29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирські армреслери з інвалідністю завоювали на чемпіонаті Європи 21 медаль

Житомирські армреслери з інвалідністю завоювали на чемпіонаті Європи 21 медаль

  • 29 жовтня, 2021 16:52
У Литві завершився Чемпіонат Європи з армспорту серед осіб з інвалідністю. До складу збірної України увійшли 10 спортсменів Житомирської області – це 8 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (із них три спортсмена-візочника) та 2 спортсмени з порушеннями зору.

У перший день чемпіонату, 28 жовтня, спортсмени змагалися у боротьбі на ліву руку та здобули 4 золоті нагороди, 6 – срібних та 2 бронзові. На другий день, 29 жовтня, спортсмени нашої області здобули ще 2 золоті нагороди, 6 – срібних та 1 бронзову медалі, інформує облрада.

Дворазовими чемпіоном Європи став спортсмен з м. Коростень Олександр Палєха.

Чемпіонами Європи на ліву та срібними призерами на праву стали бердичівлянин Олександр Гусар та спортсмен з с. Троянів Олександр Хіміч.

Житомирянин Дмитро Луцишин здобув золото на ліву та срібло на праву руку, а спортсмен з м. Новоград-Волинський Олексій Глуханюк став чемпіоном на ліву руку.

Всі інші спортсмени представляли м. Новоград-Волинський та здобули по дві срібні нагороди – Олена Котюк, Світлана Дроздюк, Тетяна Ранчук, Геннадій Данюк – срібло на ліву руку, Богдан Денисевич – бронза на ліву та срібло на праву. Олександр Пінчук, який має звання Заслужений майстер спорту України та вже працює тренером, здобув дві бронзові нагороди.
 
Поділитись

Новини по темі: