23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирянка Віра Макресова повернулася з міжнародного турніру по боксу

Житомирянка Віра Макресова повернулася з міжнародного турніру по боксу

  • 18 липня, 2008 11:36

Бронзову медаль з міжнародного турніру по боксу привезла знаменита житомирянка Віра Макресова  (прізвиську Піранія).

Вже півроку 21-річна чемпіонка світу з кік-боксингу після того, як минулого року в Германії зламала палець на нозі, бере участь в боксерських поєдинках.
 
Лікарі на цілий рік заборонили виходити на ринг босоніж, тоді одягнули боксерки. Нагадаємо, що торішню перемогу дівчина буквально вирвала на рингу вже зі зламаним пальцем: майстер спорту тоді відстояла у тренера можливість продовжити сутичку. Через декілька реабілітаційних місяців Віра Макресова демонструє свій неймовірно напористий зухвалий піраній стиль вже в жіночому боксі, пише Артем Фляжников, газета "20 хвилин".
 
Отже, на міжнародному турнірі в Миколаєві (клас А), де було представлено 10 країн Європи, Віра отримує бронзову нагороду. Особливість турнірів цього високого рівня – боротьба, як мовиться, кістка в кістку, коли спортсменки б'ються з розбіжністю в 1-2 бали.
 
Лівша росіянка
 
Одна з суперниць в ході попередніх поєдинків – чемпіонка Росії, майстер спорту з боксу Ольга Руднева. Дівчина – лівша. І нашій чемпіонці і її тренерові Вячеславу Гопанчуку треба було використовувати слабке місце. Блискавичні акцентовані удари правою рукою, правий прямою урозріз – і Піранія вириває перемогу, атакуючи, до найостаннішої секунди.
 
Кращий боксер Італії
 
Наступна суперниця Віри – краща в Італії Сільвія Лоретто, що постійно підтримує дуже швидкий темп, це безперервний пресинг з п'яти-шести ударів в кожній контратаці. Житомирянка зупиняла натиск і блискуче контратакувала.
 
Сутичка йшла на рівних, але перемога з перевагою в декілька балів дісталася італійці, і першими словами після поразки незаперечного лідера по кік-боксингу в Україні були: «Якщо б ви після другого раунду сказали, що я програю (рахунок був 6:7), я б влаштувала їй справжню вуличну бійку!».
Зараз Піранія готується до осінніх чемпіонатів світу з боксу і кік-боксингу.
Поділитись

Новини по темі: