25 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • 12 ветеранів з Житомирщини взяли участь у нацвідборі до збірної на Ігри Нескорених 2025

12 ветеранів з Житомирщини взяли участь у нацвідборі до збірної на Ігри Нескорених 2025

  • Фото: Житомирська ОВА
  • 5 червня, 2024 15:07

З 30 травня до 02 червня у Києві відбулися національні змагання з адаптивних видів спорту серед поранених військовослужбовців та ветеранів Ігор Нескорених. Цьогоріч участь у змаганнях взяла рекордна кількість учасників – 329 військовослужбовців та ветеранів. Протягом червня комісія відбере 35 учасників, які увійдуть до національної збірної та представлять Україну на міжнародному заході Ігри Нескорених у Канаді 2025 року.

Про це інформує Житомирська ОВА.

Житомирську область на змаганнях представляли 12 учасників. Ці змагання стали наймасштабнішим ветеранським спортивним заходом, об’єднавши військовослужбовців та ветеранів з усіх регіонів України. Учасники змагалися у 9 адаптивних видах спорту, включаючи легку атлетику, велоспорт, плавання та інші.

Мета проєкту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Участь національної команди в Іграх у 2025 році стане для України ювілейною — українська збірна вп’яте продемонструє нескореність наших воїнів.

Довідково. Підготовку збірної України 2025 року здійснює Міністерство у справах ветеранів України разом із партнерськими організаціями. Учасники, які пройдуть відбір, представлять Україну на міжнародному заході Ігри Нескорених у Канаді у 2025 році.

Ігри Нескорених, засновані у 2014 році, є міжнародними змаганнями для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, виконуючи свої службові обов’язки. Україна долучилася до Ігор у 2017 році. Ігри Нескорених 2025 стануть першими зимовими гібридними Іграми, включаючи нові зимові види спорту.

Поділитись

Новини по темі: