27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Зеленський заявив, чому Україна досі не йде в контрнаступ

  • Фото: Офіс президента
  • 11 травня, 2023 11:16

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти Росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на BBC News.

"З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними, але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу", - заявив Зеленський.

Президент назвав бойові бригади, які навчалися зокрема країнами НАТО, "готовими", але сказав, що армія все ще потребує "деяких речей", в тому числі бронетехніки, яка "прибуває партіями".

Повідомляється, що протягом останніх тижнів українська влада намагалася зменшити очікування прориву, як публічно, так і в приватних розмовах.

Високопоставлений урядовець на умовах анонімності, заявив, що лідери України "розуміють, що їм потрібен успіх", але цей наступ не слід розглядати як "срібну кулю" у війні.

Зеленський також висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед, попередивши про ризики "замороженого конфлікту", на який, за його словами, "розраховує Росія".

Для Києва будь-який результат, який розчарує Захід, може означати зменшення військової підтримки і тиск на переговори з Росією: "У кожного буде своя ідея. Але вони не можуть тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати Путіну свою територію?".

Поділитись

Новини по темі: