3 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Зеленський ввів санкції проти росіян та білорусів: 256 осіб та 1 374 компанії

Зеленський ввів санкції проти росіян та білорусів: 256 осіб та 1 374 компанії

  • Фото: ілюстративне
  • 20 жовтня, 2022 21:40

Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти великої кількості російських олігархів. Відповідне рішення було ухвалене Радою національної безпеки України 19 жовтня.

Про це повідомляє ВВС Україна.

«Указом президента набули чинності санкції щодо 256 російських бізнесменів і 1 374 компаній», – йдеться у повідомленні.

Під санкції підпав Роман Абрамович, який від початку війни неформально фігурував у переговорному процесі між Україною та росією. Також західні ЗМІ говорили про його участь в процедурі обміну полоненими наприкінці вересня.

Заблокували активи і власника «Альфа-банку», Михайла Фрідмана, котрий є уродженцем України.

Наклали санкції на Михайла Воєводіна та Євгенія Гінера, котрі займались готельним та енергетичним бізнесом в Україні.

Окремий указ зачепив близько 4 тисяч російських та білоруських фізосіб та компаній.

«Серед них - керівники військових частин РФ і окупаційних адміністрацій. Наприклад, призначені Москвою "очільники" окупованої Херсонщини Володимир Сальдо і Кирило Стремоусов. Також під обмеження потрапив російський бізнесмен Євгеній Пригожин - керівник приватної військової компанії "Вагнер", яка активно бере участь в бойових діях в Україні», – зазначається у повідомленні.

Під санкції потрапили і працівники та власники медіа, які публічно пропагують війну в Україні. Окреме місце посідає Володимир Соловйов, Антон Красовський, Ольга Скабєєва, Тигран Кеосаян.

«Серед громадян Білорусі, щодо яких введені санкції, можна відзначити дружину Олександра Лукашенка Галину, його прессекретаря Наталю Ейсмонт, керівника Радбезу РБ Олександра Вольфовича і міністра оборони Віктора Хрєніна», – розповідають ВВС.

Торкнулись санкції і керівника Прикордонної служби Анатолія Лаппо, генпрокурора Андрія Шведа, міністра внутрішніх справ Івана Кубракова, голови КДБ Івана Тертеля.

Поділитись

Новини по темі: