26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Президент Литви вручив Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литовської Республіки

Президент Литви вручив Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литовської Республіки

  • Фото: Житомирська обласна державна адміністрація
  • 28 липня, 2022 19:56

З нагоди Дня Української Державності до Києва прибув Президент Литви Гітанас Наусєда. Під час свого візиту він нагородив Володимира Зеленського найвищою державною нагородою Литовської Республіки – орденом Вітаутаса Великого із золотим ланцюгом.

Про це повідомляє Житомирська обласна держадміністрація.

«Ця найвища литовська державна нагорода символізує історичну єдність наших народів, спільну боротьбу та перемоги», – відзначив Президент Литви під час вручення ордену Главі Української держави.

Президент Литви також поділився інформацією з особистої розмови з паном Зеленським. Президент України розказав йому, що ніколи не думав, що буде правити державою у воєнний час.

Під час урочистої частини пленарного засідання Верховної Ради лідер Литви говорив українською мовою:

«Можливо, ніхто з нас не сподівається бути президентом під час війни, окрім тих, хто сам планує війну. Але сьогодні весь світ захоплюється боротьбою Президента Зеленського та кожного українця, які борються за свою родину, свій дім, свою Батьківщину. Таку сильну націю ніколи не здолати!»

Пан Гітанас сказав, що сьогодні весь світ говорить про неймовірну сміливість українського народу, про його подвиги. Також, він виразив подяку українським громадянам за яскравий приклад боротьби.

Литовський президент відмітив, що українці не самі у цій боротьбі, адже вона стосується і Литви зокрема. Гітанас Наусєда відзначив, що литовські добровольці з великою гордістю стоять пліч-о-пліч з українськими військовими.

На думку лідера Литви кожна країна світу повинна прийняти чітку позицію в нинішній ситуації.

«Литва давно вибрала своїх друзів і ніколи їх не зрадить!» – відзначив пан Гітанас.

Поділитись

Новини по темі: