28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Руслан Стефанчук став новим спікером Верховної Ради

  • 8 жовтня, 2021 12:28
Головний ідеолог партії Слуга народу Руслан Стефанчук обраний головою Верховної Ради України. На цій посаді він змінив відправленого у відставку Дмитра Разумкова.

Під час рейтингового голосування за нього віддали 257 голосів. За народного депутата від Європейської солідарності Олексія Гончаренка — 44. За народного депутата від Європейської солідарності Яну Зінкевич — 146. ​​​​​Призначення Стефанчука спікером підтримав 261 нардеп, інформує НВ.

До цього Стефанчук був першим заступником спікера Ради й представником президента в парламенті. В день голосування глава держави Володимир Зеленський звільнив його від останньої посади.

 


Також на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич.

Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.

Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі. Доктор юридичних наук, професор. Займався також адвокатською діяльністю.

У 2019 році Зеленський, бувши кандидатом в президенти, називав Стефанчука однією з ключових фігур своєї команди, ідеологом партії Слуга народу й експертом із питань реформування державних правових інститутів та законопроєктної роботи.
Поділитись

Новини по темі: