20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • «Слуга народу» Денис Монастирський – новий очільник МВС. Що про нього відомо?

«Слуга народу» Денис Монастирський – новий очільник МВС. Що про нього відомо?

  • 16 липня, 2021 14:23
Верховна Рада призначила міністром внутрішніх справ депутата "Слуги Народу" та очільника правоохоронного комітету парламенту Дениса Монастирського.

Відповідне призначення 16 липня підтримав 271 народний депутат, інформує "Громадське".

Під час свого виступу перед голосуванням Монастирський наголосив на підтримці політики президента та згадав про свої здобутки під час головування у правоохоронному комітеті парламенту, який за два роки розробив 48 законопроєктів, які стали законами.

За словами Монастирського, головним його пріоритетом на посаді очільника МВС буде безпека громадян, держави та збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронних органів.

Також він наголосив, що дбатиме й про покращення умов праці самих поліцейських, зокрема домагатиметься збільшення видатків на їхні зарплати. Серед пріоритетів він згадав й боротьбу з організованою злочинністю, розвиток патрульної поліції, безпеку дорожнього руху, протидію поширенню наркотиків та розвиток прикордонної служби.
 

"Я не обіцяю миттю розв'язати всі проблеми – це неможливо. Але обіцяю професійно та принципово виконувати свою роботу на посаді міністра. І готовий гідно нести свою службу в інтересах народу і держави", – резюмував Монастирський.


Під час запитань до кандидата депутати запитали у Монастирського про його позицію щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Той відповів, що оскільки зараз справа перебуває у суді, висновки робити рано.

Також депутати підтримали дострокове припинення повноважень Монастирського на посаді народного депутата, оскільки закон забороняє поєднувати цю роль із роботою міністром. Тепер профільний комітет має оформити відповідну постанову.

Кандидатуру Монастирського запропонував президент Володимир Зеленський одразу ж після того, як про відставку попросив попередній очільник МВС Арсен Аваков, який пробув на цій посаді понад 7 років.

ДОВІДКА. Денису Монастирському 41 рік, він за освітою юрист.

Наразі Монастирський – депутат від "Слуги народу" і голова комітету ВР з питань правоохоронної діяльності.

До обрання нардепом Монастирський викладав у Хмельницькому університеті управління та права, працював юристом у кількох приватних компаніях – зокрема Hillmont Partners, що надає юридичні послуги для інвесторів і бізнесу, та "Лигал Консалтинг", що консультує агентства з питань нерухомості.

До команди Зеленського Монастирського покликав його знайомий, нині голова освітнього комітету від "слуг" Сергій Бабак, який попросив його проаналізувати правоохоронний блок програми майбутнього президента. 

Ще до походу в політику Монастирський був добре знайомий з вірним супутником ексміністра МВС Арсена Авакова – Антоном Геращенком. Зокрема, з 2016 по 2019 рік він був експертом в Інституті майбутнього, де Геращенко є співзасновником. Крім того, був його помічником у парламенті 8-го скликання.
 
Поділитись

Новини по темі: