19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Мери українських міст презентували партію «Пропозиція». ВІДЕО

  • 19 червня, 2020 14:25
Сьогодні мери кількох українських міст заявили про створення нової партії "Пропозиція". Презентацію нової політичної сили транслював YouTube-канал in time Ukraine.

У "Пропозицію" увійшли:
  • мер Дніпра Борис Філатов,
  • міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич,
  • мер Чернівців Олексій Каспрук,
  • мер Житомира – Сергій Сухомлин,
  • мер Кропивницького Андрій Райкович
  • мер Каховки Херсонської області Андрій Дяченко.

"Ми – не партія мерів, як часто кажуть, ми – партія професіоналів", – заявив Сенкевич.

Партія ставить за мету побудову у країні ефективної системи місцевого самоврядування і має намір будувати країну знизу, кажуть її творці.

За їхніми словами, глави міст ніколи не будуть опозицією до центральної влади. Мери відкинули звинувачення у сепаратизмі. Дяченко нагадав, що саме Каховка першою стала на захист від російської агресії в момент анексії сусіднього Криму.

"Ми не влада, ми місцеве самоврядування... Ми не опозиція, ми "Пропозиція". Сильне місцеве самоврядування є для центральної влади рятувальним колом", – підкреслив Філатов.


Він висловив думку, що Україні необхідна сильна місцева влада, яка матиме і повноваження, і відповідальність. Водночас вона не втручатиметься в загальнодержавні питання.

Мер Дніпра підкреслив, що "Пропозиція" не є "Партією регіонів". "Ми – партія територіальних громад, партія місцевого самоврядування, партія магдебурзького права", – додав він.

Творці партії "Пропозиція" запрошують у свої лави представників місцевого самоврядування, фахівців у сферах державного будівництва, економіки, фінансів, культури, медицини, освіти, представників громадських організацій, активних і небайдужих громадян.

З'їзд нової партії відбудеться влітку, повідомили на презентації.

Нагадаємо, що наприкінці квітня відбулася онлайн-конференція зі створення партії мерів. Джерела видання стверджували, що одним з ініціаторів проєкту був мер Києва Віталій Кличко, а в переговорах брали участь представники колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, мер Дніпра Борис Філатов та мери інших великих міст.

9 червня президент України Володимир Зеленський назвав сепаратизмом бунт мерів міст проти рішень центральної влади.

"Не можуть мери бути проти президента, проти вертикалі влади. Це проти держави. Це чистий сепаратизм, який вони прикривають децентралізацією", – сказав президент.

У відповідь Філатов заявив, що мери українських міст "не знають, як достукатися і пояснити, що сильне місцеве самоврядування – не ворог центральній владі, а рятувальний круг для неї".
 
 
Поділитись

Новини по темі: