29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Очільник МОЗ просить призначити у ДП «Медичні закупівлі» людину, котра обікрала супермаркет в Житомирі, – гендиректор підприємства

Очільник МОЗ просить призначити у ДП «Медичні закупівлі» людину, котра обікрала супермаркет в Житомирі, – гендиректор підприємства

  • 24 березня, 2020 8:29
Керівник державного підприємства "Медичні закупівлі України" Арсен Жумаділов звинуватив міністра охорони здоров'я Іллю Ємця в тому, що він хоче призначити на ДП "довірену особу".

"Ваші попередники доклали багато зусиль і надавали всю необхідну підтримку для запуску закупівель через ДП. Ви ж поки що тільки шкодите, ризикуючи дискредитувати або себе, або ДП. Ваша ультимативна вимога працевлаштувати свою "довірену особу" контрпродуктивна і незаконна", - написав Жумаділов у Facebook.

Він пояснив, що призначення в обхід стандартної процедури рекрутингу - це зневага тих, хто пройшов усі етапи конкурсного відбору чесно.
 

"Працевлаштування заступником генерального директора (а реально - "смотрящим" від міністра) людини з кримінальним минулим, засудженого за крадіжку - це неповага платників податків", - підкреслив голова держпідприємства.


За його словами, компрометація ДП - це високий ризик втрати вже напрацьованих можливостей прямих контактів з виробниками, які дотримуються жорстких антикорупційних вимог.

Крім того, таке призначення незаконне, оскільки ДП керується винятково законодавством України та статутом, а призначення заступників генерального директора є компетенцією гендиректора.
 

"Вимога призначити "довірену особу" на посаду заступника, блокування роботи ДП і, відповідно, запуску закупівель є нічим іншим, як зловживанням повноваженнями, що є не просто проблемою, а реальною небезпекою для людей", - підкреслив Арсен Жумаділов.


Він додав, що звернувся в ДБР з заявою про скоєння кримінального правопорушення щодо блокування старту закупівель.

"Закупівлі вже третій тиждень блокуються МОЗ, тому що повинна бути "політична воля керівництва". Ви її прив'язали до призначення свого протеже. Вам нести за це відповідальність", - підкреслив керівник "Медичних закупівель України".

За словами Жумаділова, Ємець тиждень тому заявив, йому: "По-хорошому ви не захотіли. Буде по-іншому".

Він підкреслив, що "Медзакупівлі України" готові до виконання функції стратегічного державного закупівельника препаратів для боротьби з COVID-19.

Жумаділов також опублікував витяг про пропонованого кандидата на посаду заступника директора ДП Гришковця В.В. Він у 2019 році був засуджений за статтею за повторну крадіжку після того, як вкрав продукти харчування в супермаркеті "Метро" у Житомирі.

Поділитись

Новини по темі: