24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Новообрана Рада зібралась на своє перше засідання: депутати прийняли присягу. ВІДЕО

Новообрана Рада зібралась на своє перше засідання: депутати прийняли присягу. ВІДЕО

  • 29 серпня, 2019 10:54
29 серпня Верховна Рада України дев'ятого скликання зібралася на своє перше урочисте засідання. 424 народних депутата, обраних за підсумками дострокових парламентських виборів 21 липня, склали присягу на вірність Україні.

Раду дев’ятого скликання вже називають історичною: вперше парламентську монобольшість отримала одна політсила — партія Слуга народу, яка займе 254 депутатських крісла.

43 місця буде у фракції Опозиційної платформи — За життя, 26 — у Батьківщини, 25 — у Європейської солідарності, 20 — у Голосу. Ще 56 місць займуть самовисуванці і представники інших партій. При цьому в сесійній залі фракції розмістять у нестандартним спосіб.

Як повідомляє Новое Время, на першому засіданні Ради 29 серпня депутати розглянуть чимало формальних процедур: формування тимчасової президії, складення повноважень прем'єром Володимиром Гройсманом, доповідь попереднього спікера Ради Андрія Парубія і тощо.

Однак знаковим це засідання обіцяє стати завдяки ряду кадрових призначень. Як очікується, вже в перший день своєї роботи новообрані депутати призначать нового прем'єр-міністра (імовірно, ним стане Олексій Гончарук) та міністрів; сформують парламентські комітети; оберуть нового спікера та його заступників.
 
Поділитись

Новини по темі: