19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • У Зеленського пропонують зробити російську регіональною мовою на Донбасі

У Зеленського пропонують зробити російську регіональною мовою на Донбасі

  • 1 липня, 2019 15:38
  • 2
В Офісі президента можуть запропонувати референдум про статус регіональної для російської мови на території Донецької та Луганської області.

Про це розповів глава ОПУ Андрій Богдан в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Зокрема на згадку про гучну ідею, з якою на той момент Адміністрація новообраного президента виступила в перші дні щодо референдуму про переговори з Росією, Богдан уточнив:
 

"Там було не так – не про переговори з Росією, а щодо якихось тонких моментів, наприклад, з питання про мову. Ми можемо Донецькій і Луганській області дозволити розмовляти російською мовою, якщо у нас почнеться мир у країні? Ставимо питання - "так/ні". Якщо можемо, тоді Донецьк і Луганськ спілкуються російською мовою".


На питання, чи розуміють в Офісі президента силу прецеденту, і чи не призведе це до ланцюгової реакції (дозволили Донецьку і Луганську, потім приходить Одеса і каже, що теж хоче), Богдан відповів:
 

"Давайте ще угробимо п'ятнадцять тисяч наших громадян у війні?".


У той же час глава ОПУ уточнив, що він проти ідеї зробити російську другою державною.

"Ні. Я сам зі Львова, у мене ж там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її треба вирішувати. Ми говоримо нескінченно, а нічого не вирішуємо, а треба вирішувати".
 

"Особисто моя думка: я б дозволив Донецьку і Луганську державна – українська, регіональна - російська і за умови, що після цього вони – територія України", – додав він.


На думку Богдана, потрібно шукати компроміси.

Як повідомляв "ЖЖ", Верховна Рада сьогодні, 25 квітня, прийняла історичний для країни закон, який повинен забезпечити функціонування української мови як державної.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

1 липня, 2019 18:40:46

Ну що, зелена падаль, не минуло й 100 днів)

Vyacheslav Mischeryakov
2 липня, 2019 9:28:41

Здрастє, я ваша тьотя.  <br /> Цікаво питання ставлять.  <br /> Чому не &quot;ми можемо дозволити Донецькій і Луганській областям подвійне громадянство, якщо у нас почнеться мир в країіні? Ставимо питання так/ні&quot;. <br /> &quot;ми можемо віддати ці області РФ, якщо почнеться мир в країні?&quot;. <br /> &quot;ми можемо всім все віддати, мир же буде&quot; <br /> Навіщо ці області вертати на таких умовах? Вони однак будуть під пропагандою РФ і ментально будуть Росією, тільки ще ображеними і з вимогами міліардних дотацій. З усіма дестабілізуючими наслідками.  <br /> Може тоді хай краще залишаються &quot;республіками&quot; і живуть як хочуть. За це ж &quot;боряться&quot;. <br /> Не через мову це все почалось і не через неї закінчиться.