26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Порошенко різко скоротив розрив від Зеленського: свіжі рейтинги

Порошенко різко скоротив розрив від Зеленського: свіжі рейтинги

  • 17 квітня, 2019 17:44
Кандидат у президенти України Петро Порошенко заявив, що стрімко скорочує відставання від опонента Володимира Зеленського. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" у вівторок, 16 квітня, з посиланням на соціологів, однак не уточнив, про які саме дані йдеться, інформує "Обозреватель".
 

"Соціологія — як дзеркало. Думаю, це можна брати за базу. За соціологічними даними, приблизно 60% готові підтримати мого опонента, а 40% готові проголосувати за мене", — стверджує Порошенко.


"60%, які визначилися голосувати за мого опонента, друзі, я буду боротися за кожен ваш голос. Моя підтримка зростає, а мого опонента — скорочується", – заявив він, висловивши впевненість у тому, що переможе в другому турі.

У Київському міжнародному інституті соціології (КМІС) підтвердили достовірність даних соціологічного опитування. Виходячи з них, розрив між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським скоротився до 38,1-61,9% відповідно.

Про це повідомила соціолог КМІС Тетяна Пєсковська, яка зазначила, що дані з'явилися в загальному доступі до їхньої офіційної публікації.
 

"Це дійсно наші дані, у нас дуже багато проектів ідуть паралельно, і якщо замовник не хоче публікувати ці дані, то, відповідно, ми їх і не публікуємо. Просто їх хтось "злив" раніше в інтернет. Ми збираємося представити прес-реліз", – пояснила Пісківська.


Нагадаємо,  за підсумками першого туру Зеленський випередив Порошенка майже на 15%.



Поділитись

Новини по темі: