20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Сьогодні в Україні стартувала президентська передвиборча кампанія

Сьогодні в Україні стартувала президентська передвиборча кампанія

  • 31 грудня, 2018 12:20
Сьогодні у понеділок, 31 грудня, в Україні стартувала виборча кампанія чергових виборів президента країни. Виборча кампанія триватиме 90 днів, до 31 березня 2019 року. У цей день країна обере шостого президента.

З 31 грудня 2018 по 3 лютого 2019 року включно ЦВК прийматиме документи від кандидатів у президенти. До 8 лютого включно повинна пройти реєстрація кандидатів. Після цього оголосять остаточний і офіційний список претендентів на пост глави держави.
Кандидат в президенти повинен бути громадянином України, який досяг 35-річного віку. Він повинен володіти державною мовою і проживати в Україні протягом 10 останніх років до дня виборів.

Кандидата в президенти може висунути політична партія або він може бути самовисуванцем. Він повинен надати декларацію про доходи за рік, що передує року початку виборів. Її перевірить Національне агентство з питань запобігання корупції і згодом оприлюднить результати перевірки.

Кандидат повинен внести заставу в розмірі 2,5 млн грн. Ця сума повертається суб'єкту внесення - партії або кандидату на пост президента - в двох випадках: або в разі перемоги на виборах, або в разі виходу в другий тур. Всім іншим учасникам виборів гроші не повертаються, вони йдуть до державного бюджету України.

Свою кандидатуру на виборах можна зняти не пізніше, ніж за 23 дні до дня голосування, звернувшись в ЦВК. На президентських виборах - до 7 березня 2019 року включно.
 

Зареєструвався перший кандидат


Екс-міністр екології та природних ресурсів, юрист Ігор Шевченко офіційно висунув свою кандидатуру на пост президента України. Про це повідомляє 24 канал.

Зазначається, що Шевченко подав документи у Центральну виборчу комісію 31 грудня о 9:00. Екс-міністр йде на вибори як самовисуванець.

За його словами, він пішов з бізнесу ще десять років тому, і наразі очолює благодійний фонд.
Поділитись

Новини по темі: