18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Житомирська УНП: Встановлення червоних прапорів на адмінбудівлях є протизаконним та антидержавним

Житомирська УНП: Встановлення червоних прапорів на адмінбудівлях є протизаконним та антидержавним

  • 24 березня, 2011 10:43
«Протизаконним та антидержавним» назвав рішення Житомирської облради про встановлення червоних прапорів на адмінбудівлях 9 Травня юрист обласної організації Української народної партії Володимир Красовський. Таке рішення було прийняте більшістю голосів під час сесії обласної ради 17 березня.

«Підняття прапору СРСР разом з прапором України є наругою над державним прапором, за яке передбачена кримінальна відповідальність згідно зі ст.388 Кримінального кодексу України», - наголосив представник УНП, додавши, що «об’єктом цього злочину є авторитет української держави, який підривається шляхом посягання на державні символи України».

«Оскільки державний прапор на адміністративних установах є символом державної влади, то, виходить, що 9 травня усі Житомирські органи влади перейдуть у підпорядкування нехай і неіснуючої, але іншої держави – СРСР», - зауважив Красовський. Саме тому, за його словами, «це рішення обласної ради можна розцінити не тільки як публічний глум над державними символами України, а і як посягання на її суверенітет та цілісність».

«Окрім того, така ситуація підриває і авторитет України у світі, тому що представники української влади виявляють свою неспроможність політичними та іншими засобами попередити демонстрацію неповаги до державних символів держави, а тим самим і до неї самої», - зазначив представник Житомирської УНП.
Поділитись

Новини по темі: