20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • За критику Партії регіонів з КПУ виключили першого секретаря житомирського райкому

За критику Партії регіонів з КПУ виключили першого секретаря житомирського райкому

  • 3 січня, 2011 23:23
У Житомирі за критику Партії регіонів з КПУ виключили першого секретаря райкому Ларису Козлову, та ще й з роботи вигнали. Житомирські комуністи повстали проти свавілля місцевих бригадирів.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Галина Мамико, помічник народного депутата України Леоніда Грача.

Одну з найкращих активісток Компартії України, першого секретаря Богунського райкому  Житомирської області Ларису Козлову, виключили з партії з тієї ж причини, що й лідера кримських комуністів - за критику Партії регіонів. Про це Лариса Козлова телефоном розповіла народному депутату України Леоніду Грачу.

За словами Лариси Козлової, показники її партійної організації визнавалися до цього кращими в Житомирській області.

Але мало того, що з партії виключили, так її, мати чотирьох дітей, ще й з роботи звільнили. Жорстокість і нелюдяність такого ставлення до людини з боку секретаря міськкому КПУ, депутата міськради Зінаїди Стрякіної (на фото), що діє тепер під прикриттям всемогутньої Партії регіонів, вразила всіх у Житомирі.

Житомирські комуністи з Богунського райкому обурилися таким свавіллям і піднялися на захист Лариси Козлової. Вона подала апеляцію до Центральної Контрольної Комісії Компартії. Секретар ЦК КПУ В. Оплачко у відповідь на ці дії їй цинічно заявив: «Іди в іншу партію».

Те, що сталося, вважають житомирські комуністи, є свідченням насадження в КПУ партійно-поліцейської цензури на предмет лояльності до правлячої Партії регіонів. Тепер уже важко сказати, хто саме керує партією, Симоненко чи смотрящі з Партії регіонів. 

Симоненківська доцільність перебування у парламентській коаліції обернулася ще й тим, що в партії, що декларує свою опозиційність до режиму, відтепер встановлено найсуворішу заборону на критику керівництва держави. За найменше порушення табу виганяють з ганьбою, наче ледарів і п'яниць. Причому не лише з партії, але і з роботи.

Виганяють з партії і тих, хто співчуває виключеним з КПУ. Як це сталося з молодим комуністом з Чернівців 22-річним Олексієм Дегтярьовим. За відкриту підтримку позиції Л. Грача він тиждень тому поплатився за партквитком.

І, звичайно, виганяють з партії тих, хто наважився підняти голос проти керівництва КПУ.
Поділитись

Новини по темі: