29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • «Дали мені в ніс. Я втратив свідомість»: у столиці поліцейські жорстоко побили житомирянина Мітю Бугайчука

«Дали мені в ніс. Я втратив свідомість»: у столиці поліцейські жорстоко побили житомирянина Мітю Бугайчука

  • 19 травня, 2021 13:25
У Києві вночі 19 травня на вулиці Кирилівській правоохоронці побили та декілька годин тримали у кайданках художника з Житомира Мітю Бугайчука. 

Це сталося через пакет нібито з наркотичною речовиною, хоча потерпілий заперечує, що це його пакунок, інформує Громадське.

Затримання транслювали у Facebook. Про обставини події розповів адвокат художника Всеволод Ігнатенко.

За словами адвоката, Дмитро Бугайчук зустрівся зі своїм другом на вулиці Кирилівській, коли вони вже розходилися, під'їхав батальйон спецпризначення і художника попросили підійти до автомобіля. Після запитань, навіщо це робити, Бугайчука вдарили в обличчя, і потім продовжували бити, каже адвокат.

Чоловік опублікував сліди від побиття у Facebook, а також написав, що втратив свідомість після побиття.
 

"Коротко поясню. невідомий чувак підійшов до мене і попросив підійти до поліцейської машини. на питання з якої радості, одразу дав мені в ніс. Я втратив свідомість. Далі вони мене довго вовтузили по асфальту", — написав Мітя Бугайчук.




Крім того, чоловіка декілька годин тримали в кайданках. Згодом приїхала слідчо-оперативна група, яка склала протокол про огляд місця події, та медики.

"Зафіксували розбитий телефон, калюжу крові... Також вилучили незрозумілий пакет, в якому нібито наркотичні речовини", — сказав Всеволод Ігнатенко. Водночас він додає, що художник заперечує, що це його пакунок.

За словами адвоката, правоохоронці, які затримали і побили Бугайчука, не склали протокол про затримання, а протокол про огляд місця склали вже, коли приїхав захисник.

Після цього художник разом з адвокатом відправилися до відділку поліції, де розповіли про обставини події. У художника взяли відбитки пальців, а пакет із нібито наркотиками мають відправити на експертизу.

Щодо того, як у поліції відреагували на застосування насильства під час затримання — за словами адвоката, слідчий з оперативної групи сказав, мовляв, коли вони приїхали, то нічого вже не бачили.

"Наразі мій клієнт, наскільки я знаю, відпочиває вдома, оскільки з відділку поліції звільнилися о пів на п'яту", — зазначив Ігнатенко.

Захисник Бугайчука розповів, що подальші дії має обговорити з клієнтом. Однак вони вже планують подавати заяву до Держбюро розслідувань щодо перевищення службових повноважень спецпризначенцями, а також зняти побої.

На тлі побиття активісти влаштовують 21 травня акцію біля Подільського управління поліції з вимогою звільнення начальника відділу.
 
Поділитись

Новини по темі: