29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Протести ФОПів: на майдані Незалежності між поліцією і підприємцями сталися сутички. ФОТО

Протести ФОПів: на майдані Незалежності між поліцією і підприємцями сталися сутички. ФОТО

  • 15 грудня, 2020 15:43
Сьогодні в урядовому кварталі Києва знову зібралися представники бізнесу, які відстоюють свої права на роботу й заробіток. Учасники акції вимагають від Ради розглянути і прийняти запропоновані законопроєкти щодо спрощеного оподаткування для ФОП, передає LIGA.net.

Мирна акція протесту починалася біля парламенту. Потім протестувальники пішли в Офіс президента, де запалили фаєри. Зараз вони на Майдані.



Між мітингувальниками та поліцією сталася сутичка, коли протестувальники намагалися встановити намети. За даними поліції, постраждали 40 поліцейських.
 

"Учасники акції застосували в бік правоохоронців газові балончики. У результаті одного поліцейського вдарили по голові – і він втратив свідомість. Ще близько 40 – отримали хімічні опіки очей", – повідомили в поліції.




Організатор мітингу Сергій Доротич заявив по гучномовцю, що серед ФОПів багато травмованих. На Майдан викликають "швидкі".

Кілька наметів вдалося встановити. Учасники акції перекрили рух по Хрещатику. Під парламентом сотні поліцейських, які стежать за ситуацією. По периметру – посилений режим охорони.

Зі сцени учасники акції заявили, що не планують покидати центр.


 

Що було раніше


Українські підприємці руху #saveФОП регулярно влаштовують протести, вимагаючи залишити спрощену систему оподаткування без касових апаратів.

Верховна Рада 1 грудня прийняла закон, що передбачає відстрочку використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року

Проте, протестувальників цей законопроект не задовольнив, вони продовжують протести, вимагаючи більш значних поступок.





























ФОТО: REUTERS
Поділитись

Новини по темі: