25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Житомирщині через загоряння сухої трави ледь не згоріли житлові будинки. ФОТО

На Житомирщині через загоряння сухої трави ледь не згоріли житлові будинки. ФОТО

  • 30 серпня, 2019 14:14
За минулу добу, 29 серпня, рятувальниками ліквідували 16 загорянь сухої трави в різних районах Житомирської області. Одна з таких пожеж сталася у с. Стремигород Коростенського района, там загоряння трави перекинулося на оселі місцевих жителів.

Про надзвичайну подію "ЖЖ" повідомили в Управлінні ДСНС України у Житомирській області.
 

"Через пізнє виявлення та повідомлення про пожежу вогонь вже дійшов до двох приватних обійсть селян. В результаті в одному господарстві палала господарча будівля та вже покрівля житлового будинку, в іншому – господарча будівля. До прибуття вогнеборців під час спроби самостійного гасіння один із господарів отримав опіки верхніх кінцівок та грудної клітини. Рятувальники викликали швидку, яка надала йому допомогу. Від госпіталізації чоловік відмовився", - інформують рятувальники.


Доки дві автоцистерни відбивали вогонь від інших споруд та гасили пожежу, ще одна підвозила воду із місцевого ставка, розташованого на відстані близько 1,5 км. Загалом 14 разів бійці ДСНС їздили на дозаправку водою.

Рятувальникам вдалося не допустити поширення полум’я в середину оселі в одному обійсті, на житловий будинок в іншому та на приватні господарства сусідів, до яких вже підходив вогонь з поля. Вогонь знищив дах однієї оселі, дві господарчі будівлі, дровітник з усіма запасами та близько 2 га сухої трави. 

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється правоохоронцями.







Поділитись

Новини по темі: