20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Львівщині обвалився житловий будинок, під завалами загинули двоє людей. ФОТО

На Львівщині обвалився житловий будинок, під завалами загинули двоє людей. ФОТО

  • 28 серпня, 2019 11:24
У ніч на 28 серпня у місті Дрогобич Львівської області в 4-поверховому житловому будинку обвалився цілий під’їзд. За попередньою інформацією, причиною став вибух побутового газу.

Внаслідок руйнування будинку загинуло 2 особи та 7 осіб госпіталізовано (з них за уточненою інформацією 5 дітей). 

До проведення пошуково-рятувальних робіт всього залучено близько 450 чоловік та 65 одиниць техніки, з них від ДСНС 184 чоловіки, 3 кінологічних розрахунки і 27 одиниць техніки.

Вночі на допомогу місцевим рятувальникам літаком із Києва прибуло 20 рятувальників Мобільного рятувального центру Служби, які виконують роботи підвищеної складності.
 


Вибух газу може бути не єдиною причиною обвалу будинку

Причиною руйнування будинку, крім вибуху газу, могли стати проблеми з підпірними стінами та помилки при будівництві ще в 60-х роках минулого століття.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин.

"Будинок зруйновано, причини ще з‘ясовуються, схоже на обвал (створені проблеми з підпірними стінами, помилки при будівництві ще у 60-тих)", - зазначив Ганущин. 

"Після руйнування цієї будівлі була підозра, що стався вибух газу. Проте, в процесі проведення робіт і роботи газової служби було встановлено, що ця причина малоймовірна", – сказав заступник директора департаменту реагування ДСНС Петро Коротинський.





Поділитись

Новини по темі: