19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Бурульки і сніг на дахах стали загрозою для життя житомирян

Бурульки і сніг на дахах стали загрозою для життя житомирян

  • 25 лютого, 2011 17:14
Нестійкі погодні умови - відліга вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігу на покрівлях будінків спріяють активному утворенню бурульок і призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будінків з похилим дахом та виступаючими архітектурними частинами будівель.

Житомирське управління з питаннь надзвичайних сітуацій та цивільного захисту населення застерігає: йдучи повз будінки у період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки, бути особливо уважними. Проходячи ці місця, спочатку необхідно переконатись у відсутності загрози падіння льодоих наростів і бурульок.

Управління звертається до керівників суб'єктів господарювання та власників житлових та адміністратівніх будівель з вимогою вжити заходів щодо недопущення утворення бурульок і льодових наростів на дахах, очищення дахів від снігу. У разі неможливості позбутися від бурульок, забезпечити обмеження доступу житомирян до небезпечних ділянок.

За можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будінків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху по вулицям міста. Ні в якому разі НЕ заходити за спеціальні огорожі, якими обгороджені небезпечні місця.

Пам'ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки дозволить вам уникнути трагічних наслідків.
Поділитись

Новини по темі: