29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У Житомирі на пішохідному переході водій таксі збив людину і втік

У Житомирі на пішохідному переході водій таксі збив людину і втік

  • 13 січня, 2011 15:08
Чим керуються водії-учасники ДТП, залишаючи місце пригоди і постраждалу в ній безпорадну людину, життя якої можливо врятувати навіть простим повідомленням в медустанову?

Напевно, не останню роль у цьому відіграють інстинкт самозбереження, почуття безкарності або маячна надія обійти закон. Слід нагадати водіям: принцип невідворотності покарання свідчить, що відповідати за скоєне все-таки коли-небудь доведеться. Коли - це лише питання часу.

У цьому особисто переконався водій однієї з житомирських служб таксі. Робоча зміна в ніч на 13 січня видалася для нього нібито і звичайною. Але вже під ранок чоловік явно відчував втому від нічної роботи, а передранкові сутінки з туманом і мрякою вдвічі ускладнювали дорожні умови, в яких йому доводилося працювати. Зміна вже майже закінчилася, таксистові залишилося виконати лише останнє замовлення, заради чого він відправився в район Крошні.

Близько о пів на п'яту ранку, проїжджаючи по вул.Щорса, як раз на пішохідному переході таксист раптом відчув глухий удар об його машину. Водій зупинився і вийшов з автомобіля. Трохи позаду авто на проїжджій частині лежав чоловік. Зрозумівши, що пішохід потрапив під колеса його автомобіля, водій не на жарт злякався. Запитавши тремтячим голосом у потерпілого, або з ним все нормально, і почувши якусь відповідь, таксист позадкував у свою машину, сів за кермо і зник з місця ДТП.

Випадкові перехожі, що мимоволі стали свідками ДТП, викликали потерпілому карету «швидкої допомоги». А заодно повідомили і правоохоронцям.

Працівники Державтоінспекції, які прибули на місце аварії, встановили марку і колір автомобіля таксі, який збив людину. Патрульні наряди ДАІ, що працювали в місті, були орієнтовані на розшук даного автомобіля та його водія. Свідки вказали, що таксист нібито прямував на виїзд з міста.

Вже через півгодини, "прочісуючи" міські вулиці на виїзді з Житомира, працівники ДАІ наткнулися на чоловіка, який у такий ранній час затіяв прибирання, і виносив з одного з дворів приватного сектора якесь сміття. Правоохоронці придивившись до непотребу, виявили, що це не що інше, як осколки від фари автомобіля. Підозри даішників лише зміцнилися, коли вони, пройшовши за чоловіком, увійшли у двір будинку, де побачили автомобіль таксі, за ознаками схожий на розшукуваний.

На те, що машина була учасницею дорожньо-транспортної пригоди, вказували механічні пошкодження, характерні для наїзду на пішохода. Та й господар машини, який знаходився у дворі, сумлінно зізнався в тому, що саме він є винуватцем ДТП, в якому постраждала людина.

Свої дії затриманий таксист пояснює банальним переляком. Він був настільки шокований, що збив людину, що спробував втекти.

За даним фактом тривають перевірки, за результатами яких буде порушено дві кримінальні справи. Горе-водію доведеться відповідати і за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, і за те, що залишив потерпілу людину в небезпеці.

Напевно, не зайвим буде ще раз нагадати водіям: будьте уважними та обережними на дорозі. Якщо трагедія все ж таки сталася, не слід поспішати безслідно зникнути з місця події. Своїми діями ви не просто позбавляєте людини реальної допомоги, а й накликайте на себе додаткову кримінальну справу.
Поділитись

Новини по темі: