Відтепер для того, аби офіційно працювати кухарем не обов’язково вступати на навчання до закладу освіти та вчитися кілька років.
Про це повідомляє Департамент освіти і науки ОВА.
"Підтвердити свої професійні вміння можна в кваліфікаційному центрі на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради, який успішно пройшов процедуру акредитації в Національному агентстві кваліфікацій та отримав відповідний сертифікат, що дає право підтверджувати фахівцям кваліфікацію кухаря 3 та 4 розрядів. Неважливо, де людина опановувала професію – самотужки чи за допомогою курсів. Важливо, що сьогодні є можливість пройти теоретичне і практичне оцінювання, і у разі успішного складання цих випробувань, людина отримує сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації з яким можна працевлаштуватися", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, що перший центр запрацював в кінці березня на Малинського фахового коледжу. На сьогодні вже перших 20 фахівців лісової галузі підтвердили свою кваліфікацію.