19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • У музеї космонавтики за допомогою VR-окулярів можна прогулятися поверхнею Місяця. ВІДЕО

У музеї космонавтики за допомогою VR-окулярів можна прогулятися поверхнею Місяця. ВІДЕО

  • 14 січня, 2021 8:32
В Житомирському національному музеї космонавтики в день народження Сергія Корольова відкрили дві виставки нових експонатів та продемонстрували VR-окуляри з новою програмою. 

Додаток, розроблений спільно з конструкторським бюро "Південне", дозволяє подорожувати віртуальною базою українців на Місяці, передає "Суспільне".
 

"Це наш спільний з КБ "Південне" освітній проєкт, і тепер його можна побачити у нас в музеї. В окулярах ви маєте відчуття повної присутності на поверхні Місяця – можна ходити, досліджувати і вивчати його", – каже заступниця директорки музею космонавтики Вікторія Четвертак.


За словами керівниці відділу музею Ірини Вишневецької, користуватися окулярами поки що не можна буде через вимоги карантину, однак на перспективу музей готовий надавати таку послугу.
 

Також у музеї космонавтики до 114 річниці від дня народження Сергія Корольова відкрили дві виставки нових експонатів, пов’язаних із життям та діяльністю авіаконструктора. В експозиції – медалі на космічну тематику, марки, прилади та предмети побуту.
 

"Музею цікаві медалі, – говорить працівниця музею Наталія Щербакова. – Також в архівах знайшли невеликий портрет Корольова авторства художника Клінського. Понад 30 предметів надійшли від співробітників інституту – вони цікаві тим, що вже з перших польотів на кораблях "Восток" та "Союз" використовувалися прилади для запису інформації".


На сьогодні у колекції музею космонавтики понад 20 000 експонатів. 
Поділитись

Новини по темі: