19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • Електронна петиція: житомиряни просять мерію не об'єднувати школу №22 з іншим закладом

Електронна петиція: житомиряни просять мерію не об'єднувати школу №22 з іншим закладом

  • 25 вересня, 2019 9:55
  • 2
Житомиряни на сайті міської ради активно збирають підписи під електронною петицією за збереження школи №22, як окремого навчального закладу.

Онлайн-петиція була опублікована 24 вересня і вже встигла набрати понад 60% голосів від необхідної кількості для розгляду.
 

"Звертаємось до Вас з проханням не допустити знищення Житомирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 ім. В.М. Кавуна як окремого навчального закладу, який є самостійною укомплектованою одиницею.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають поважати право батьків виховувати своїх дітей відповідно до власних релігійних і філософських переконань, а суб’єкти освітньої діяльності мають враховувати відповідні переконання під час організації та реалізації освітнього процесу, що не повинно порушувати права, свободи та законні інтереси інших учасників освітнього процесу.

Батьки здобувачів освіти мають право обирати заклад освіти, освітню програму, вид і форму здобуття дітьми відповідної освіти ст. 55 Закону України "Про освіту", яке було нами реалізоване при виборі саме Житомирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 ім. В.М. Кавуна"
, - йдеться у зверненні.


Підтримати ініціативу можна за посиланням. Щоб петицію розглянули в мерії, вона повинна зібрати 300 підписів за 30 днів.

Як раніше писав "Журнал Житомира", в міськраді задумалися про об'єднання загальноосвітньої школи №22 та Житомирської гуманітарної гімназії №1. Категорично проти об'єднання двох навчальних закладів виступають вчителі.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Николь Кушнир
25 вересня, 2019 21:34:45

Учителя заставляють подписывайся за 22 школу и сами ставят подписи . Подписываются те кто носит торбы и все куплено

Николь Кушнир
25 вересня, 2019 21:41:51

Много ушло детей с 22 Школы в гимназию 1 и все мечтают там учиться. А учителя 22 Школы боятся что потеряют работу .