24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • «В школу не пускати!». В Житомирі дітей без довідок про щеплення можуть відсторонити від навчання

«В школу не пускати!». В Житомирі дітей без довідок про щеплення можуть відсторонити від навчання

  • 3 лютого, 2019 7:16
  • 1
Дітей, які не отримали відповідно до календаря профілактичних щеплень, в тому числі, від кору, з 11 лютого не будуть допускати до навчання в школи міста Житомира. Відповідне рішення 1 лютого прийняв виконком Житомирської міськради.

Треба зауважити, що необхідність доводити, що їхні діти щеплені, члени виконкому повісили на батьків. Таким чином, вже з понеділка, 30 тисяч тат і мам побіжать в дитячі поліклініки Житомира за довідками.

Таке в Житомирі вже було, коли у батьків раптом зажадали принести в школи довідки про те, де живуть їхні діти (це щоб з'ясувати, хто з дітей не проживає в межах міста і забувши, що на дворі XXI століття і існують відповідні бази даних).

Тоді, багато батьків всерйоз сприйняли цю безглузду вимогу і багато годин простояли в ЖЕКах і конторах, щоб отримати цю довідку. Правда, були і такі, які, усвідомивши, наскільки безглузда чиновницька примха, проігнорували вимогу, і правильно зробили - згодом ці довідки виявилися нікому не потрібні.

Тепер ось - довідки про щеплення. Ну, по-перше, їх вже носили в школи, по-друге, знову-таки, на дворі ХХІ століття, і є методи отримання відповідної інформації, не направляючи величезні людські потоки в поліклініки за центнерами паперу. До того ж, оскільки в поліклініках ХХI століття ще не настав і СРСР ще не вивітрився, там ці довідки будуть просто продаватися і купуватися. Здається, це ніяк не вплине на епідситуацію в місті, але народ розсердить сильно.

Віктор Конєв, Житомирський кур'єр
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

3 лютого, 2019 10:10:42

Щодо довідокпро місце проживання, то я їх скасував)

4 лютого, 2019 9:17:38

На 1. Що правда? ми вже подали

4 лютого, 2019 9:41:41

А хто їх зараз вимагає?